Lugeja kirjutab: Eesti tänavamood on üsna üksluine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugejamängu raames saime kirja Mailt, kes kirjutab, et kuna Eesti tänavapilt on suhteliselt tagasihoidlik, siis tunduvad välismaal inimesed palju huvitavamad.

Eesti tänava moepilt on üsna üksluine ja tagasihoidlik, mistõttu välismaal käies jään nii mõnigi kord inimesi suu ammuli vaatama. Inimesed on huvitavad. Välismaalastel on teistsugune riietumisstiil. Miks? Võib-olla mängib siin rolli eestlaste halli hiire sündroom, võib-olla ei pea eestlased välimust nii oluliseks. Ometi näeme me oma tänavatel naisterahvaid, kes on end üpris üles löönud ning ei kanna teps mitte odavaid riideid. Pigem on üksluise tänavapildi põhjus selles, et eestlased kannavad peamiselt kõik samas stiilis riideid.

Välismaal käies näeme tänavapildis nii rokkareid, kabareediivasid, klassikalisi emmesid, mässumeelseid noori, fashionistasid... just! Fashionistasid on välismaal kindlasti rohkem ning see võib olla põhjus, miks just väljaspool Eesti piire on tänavapilt kirjum. Kui olla ümbritsetud julgetest, moeteadlikest ning diivalikult enesekindlatest naistest ja meestest, kes ei karda kaaskodanike kriitikat ja kes ei kritiseeri kaaskodanikke, kes on vabamad ning julgevad väljendada ennast nii välimuselt kui ka vaimsel tasandil, on lihtsam ka ise olla vaba - vaba piirangutest ning ühiskonna survest ja hirmudest, et võib-olla sind ei aktsepteerita sellisena nagu sa tegelikult oled.

Välismaalasel on julgust olla unikaalne ja teistest eristuv ning nad suudavad seda ka väga hästi välja kanda. Nad võtavad moodi mänguliselt ning ei karda kombineerida erinevaid stiile. Kas on naba liiga paljas, juuksed liiga sassis, kontsad liiga kõrged... sel ei ole mingit vahet, sest see pole oluline. Oluline on tunda end oma riietes mugavalt ja enesekindalt.

Meie liigume ka arenemise suunas, mille üle mul on ainult hea meel. Siiralt loodan, et praegused noored, kes varsti suureks kasvavad, suudavad olla veel julgemad, enesekindlamad ning vabamad, ega kanna päevast-päeva igavaid teksaseid, kampsunit ja paeltega saapaid. Moelavad olgu ka meie tänavatel. Rohkem julgust katsetada! 

Pane ka enda mõtted tänavamoest kirja ja saada need aadressil naine@postimees.ee. Auhinna paneb välja Lennusadam, loe lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles