Lihtne nipp, kuidas end atraktiivsemaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uurimus näitas, et jumekusel on oluline roll selles, millise mulje me vastassoole jätame. Teadlased tegid kindlaks näiteks selle, et heleda nahatooniga inimesed võiksid tarbida rohkem karotenoide, mis annavad nahale jumet. See jätab tervema ja kaunima mulje.

Kahe Briti ülikooli teadlased viisid läbi mitu katset, mille tulemusel selgus, et kui inimese jume muutub, võib ta teistele parema mulje jätta. Teadlased avastasid, et kui süüa toite, mis on rikkalikud loodusliku pigmendi poolest (porgand, aprikoos, apelsin, mango, spinat), siis see annab nahale jumet ja muudab naha säravamaks ning tervemaks. See on aga väga positiivse seetõttu, et tervema jumega inimesed jätavad vastassoole parema mulje, kirjutab Genius Beauty.

Eksperide sõnul on jume muutmiseks kaks varianti: kas päevitamine või karotenoidide söömine. Uurimuste ja eksperimentide eesmärgiks oli välja selgitada, kumb neist võimalusest on parem jumekuse muutmiseks. Osalejatel paluti hinnata fotosid erinevatest nägudest, kusjuures ühte nägu võidi näidata mitmel korral, kuid selle näo jumet oli vahepeal muudetud. 86 protsenti osalejatest leidis, et kõige atraktiivsemad olid need inimesed, kelle jumet mõjutasid karotenoidid.

Võib öelda, et teadlased avastasid veel ühe väga hea põhjuse, miks tasuks süüa rohkem puu- ja juurvilju. Kui me teame, et värskete viljade söömine muudab meid kaunimaks ja vastassoo silmis atraktiivsemaks, siis miks mitte seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles