Kolm lihtsat nõuannet, et energiat jaguks kogu päevaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tunned end poole päeva pealt jõuetuna? Pärastlõunane energialangus on üsna tüüpiline nähtus, mida tihti leevendatakse järjekordse tassikese kohviga.

Woman’s Day pakub välja ekspertide lahendusi, kuidas energialangust lihtsal moel vältida.

Spordifüsioloog ütleb: liiguta end

Võib tunduda, et kui jaksu pole, siis ei tasu end veelgi enam kurnata, aga tegelikult on vastupidi. Enamik meist saab üürikesest ergutavast tegevusest (20-minutilisest rattasõidust või reipast jalutuskäigust) palju energiat juurde. Kusjuures selle mõju on kohene ja kestab vähemalt tund aega. Samas ei maksa üle pingutada, sest pikem ja intensiivsem treening võib sellises olukorras mõjuda väga väsitavalt.

Unearst ütleb: jäta oma äratuskell rahule

Kui lülitad hommikuti muudkui äratuskella helina kinni, et veel törtsuke magada, siis võid oma sisemise kella segadusse ajada. Selle tagajärjel võid tunda end kogu päeva väsinuna ning õhtul on raske magama jääda. Tulemuseks on uneprobleemide nõiaring. Kui sul on hommikul helina peale kohe väga raske ärgata, siis lülita helin vaid ühe korra välja, aga ära jää uuesti magama. Kasuta neid lisaminuteid pimedas sirutamiseks, et saaksid kehale ärkamiseks aega anda.

Toitumisnõustaja ütleb: söö kaks lõunat

Tavaliselt läheb inimesel kõht tühjaks iga kolme või nelja tunni järel, aga kui sööd hommikust kell 8 ja lõunat kell 12, vajad uut einet kella 15 paiku. Kui sa ei söö, tekibki peadpööritavalt  unine tunne. Selle asemel et saiakest sisse vohmida, söö midagi sellist, millest eralduks energiat järk-järgult ja aegamööda, et õhtusöögini paremini vastu peaksid. Õhtuoode peaks sisaldama heas tasakaalus valke, rasvu ja liitsüsivesikuid ning see võiks jääda umbes 300 kilokalori piiresse. See kustutab suure nälja, aga ei täida liialt kõhtu ja sa oled õhtuni energiline. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles