Mida ei tohiks ealeski öelda oma eksi kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole kahtlustki, et kui lõpetad ebameeldiva eksiga suhted, tahaksid tema kohta ilmselt nii mõndagi öelda. Aga enne, kui hakkad eksi kritiseerima, loe, mida eksperdid ei soovita oma endiste kallimate kohta öelda.

«Ta oli täielik idioot!»

Sellised laused muudavad sind vaid rohkem kibestunuks. Muidugi on hea eelmist suhet analüüsida ja mõelda, kas miski viitas sellele, et mees on truudusetu, agressiivne või lihtsalt ebameeldiv kaaslane, aga sa ei pea neid asju oma lähedaste (ega uue kallimaga) jagama, kirjutab MSN Glo.

«Vaeseke...»

Iga inimese elustiil on erinev ja kui eksi oma ei sobinud sinu omada, siis see ei tee temast veel halba ega õnnetut meest. Ära virise eksi sissetuleku või kulutamisharjumuste üle, see jätab mulje, et oled liiga kõrgete nõudmistega.

«Magamistoas ta...»

Isegi, kui tema «etteasted» oli lühikesed või ta ei osanud korralikku eelmängu teha, hoia oma arvamused endale. Eksist halvasti rääkimine näitab sind ennast halvast küljest ning paneb teisi imestama, miks sa üldse sellise mehega olid.

Ära räägi välja eksi saladusi

Samamoodi, nagu ei tasuks rääkida eksi sooritustest magamistoas, ei tohiks pärast lahkuminekut rääkida välja ka eksi suurimaid saladusi, mis ta sulle usaldas. Kuigi teie suhe leidis kibeda lõpu, oli teie vahel kunagi palju intiimsust ja usaldust. Kui oled lubanud tema saladusi hoida, siis tee seda ka pärast lahkuminekut.

«Ma hävitan ta!»

Kuigi te pole enam koos, ei tohiks sa süstemaatiliselt hävitada kõiki ilusaid mälestusi, mis sul temast on. Kui keegi meenutab mõnda ilusat hetke seoses teie kahega, hinda sügavalt sisse, kuid ära ütle midagi sapist. Kindlasti ära kritiseeri oma eksi uue kallima juuresolekul. Kui uuele mehele tundub, et sul on veel tugevaid (ka tugevalt negatiivseid) tundeid eksi vastu, võib tal tekkida küsimus, kas sa oled ikka edasi liikunud.

«Mul on endiselt tunded tema vastu.»

Kes meist poleks kogenud südamevalu või kellestki lahku läinud. Aga teistele tunnistamine, et sul on veel eksi vastu tundeid, vaid pikendab paranemisprotsessi. Teeskle seni, kuni saad öelda, et sa ei tunne tema vastu enam midagi. Sõnasta oma tunded ümber: «Meie suhe oli ilus ja ma soovin talle parimat.»

«Ta oli ikka nii tore!»

Mõned inimesed kogevad pärast lahkuminekut negatiivsete tunnete asemel vaid positiivseid emotsioone. Nad meenutavad sageli, kui tore eks oli, milliseid ilusaid kinke ta tegi või kuidas ta oskas tekitada naises erilise tunde. Kui soovid veel kunagi armusuhet luua, siis ürita vältida oma eksi kiitmist. Vastasel juhul on sul väga raske leida uut kallimat.

«Kui eks mu vanematega kohtus, siis ta...»

Kui tood koju uue kallima, ära võrdle seda, kuidas su eelmised kallimad on vanematega läbi saanud. Eriti juhul, kui su vanematel on eriti soojad tunded mõne su eksi vastu. Uus mees on ilmselt niigi närvis, ta ei taha mõelda veel sellele, et peab su eksi kombel käituma.

Pidev võrdlemine

Kui soovid praegust kallimat eriti närvi ajada, ütle talle, et ta teeb midagi, mis meenutab sulle eksi. Sellised kommentaarid ei jää kunagi tähelepanuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles