Viis põhjust, miks sügis on kaalu langetamiseks parim aeg

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sügis on imeline aeg: õhk on meeldivalt jahe, värvilised lehed langevad puudelt ja tekib tunne, justkui midagi uut oleks algamas. Lisaks sellele, et sügisel saab süüa maitsvaid koduaia õunu ja nautida muid hiliseid aiasaadusi, mis soodustavad tervislikku toitumist, on sügis hea aeg ka trenni tegemiseks.

Järgnevalt on välja toodud viis head põhjust, miks sügis on parim aeg kaalu langetamiseks, kirjutab Women's Health Magazine.

Jahe ilm sobib hästi jooksmiseks

Ilmad pole õnneks veel nii külmaks läinud, et peaks välitrenni tarbeks end mitme riidekihi alla peitma. Sügisele karge õhk on jooksmiseks ideaalne. Lisaks sellele on sügisel lihtsalt ilus õues olla ja jälgida, kuidas loodus muutub. Mine jooksma, matkama, jalutama või riisu koduaias lehti.

Sügisel saab nautida hiliseid aiasaadusi

Kõrvits, õunad, hilised tomatid, paprika... mõtle, kui palju erinevaid ja kasulikke toite neist saaks valmistada! Sügiseste puu- ja juurviljade jaoks on käes tipphetked, seega tasuks neid võimalikult palju söökides ära kasutada. 

Sügisel on lihtsam endise rutiini juurde naasta

Suvi on küll tore, aga kuna sel ajal naudivad paljud puhkuseid, ei järgita siis eriti rangeid päevakavasid. Kuid sügisega on hoopis teine lugu, sest sügisel on väga kerge naasta oma endise treeningplaani juurde. Rutiin pole küll parima kõlaga sõna, kuid see on oluline, kui soovid häid tulemusi saavutada ja motivatsiooni hoida. 

Jõusaal pole veel rahvast täis

Sulle ei meeldi väljas trenni teha? Pole hullu, mine jõusaali. Kuna sügisel eelistavad veel paljud inimesed õues treenida, pole jõusaalid ülerahvastatud. Sa ei pea muretsema, et keegi on su lemmiktreeningmasina hõivatud ega ootama järjekorras, et sauna nautida. 

Saad valmistada oma keha ette jõuludeks

Olgem ausad, jõulude ajal võtavad paljud meist kaalus juurde. Seetõttu oleks mõistlik sügisel end veidike treenida, et jõuluaeg sulle liiga ei teeks. Kui oled harjunud trenni tegema ja tervislikult toituma, siis on lihtsam pärast jõule ja aastavahetust oma endise rutiiniga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles