Ilu peitub lihtsuses

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu ühes: eri kangastest toppide ja seelikute kollektsioon - topid sobivad ka teksadega ning seelikud tenniste ja T-särgiga. Autor Karin Eensaar ise kannab  musta varianti, rõhutades pihta stiilse vööga.
Mitu ühes: eri kangastest toppide ja seelikute kollektsioon - topid sobivad ka teksadega ning seelikud tenniste ja T-särgiga. Autor Karin Eensaar ise kannab musta varianti, rõhutades pihta stiilse vööga. Foto: Risto Ring

Juveelidisainer Karin Eensaar lõi oma ehtebrändi by Kariné 10. sünnipäevaks elegantsete ja lihtsalt kombineeritavate toppide-seelikute kollektsiooni, mis peegeldab paljus tema enda riietumisstiili.

Mul pole ammu sellist loomingulist palavikku olnud, kirjeldab seni ainulaadsete väärisehete tegija ja gemmoloogina tuntud Karin Eensaar tunnet sel kevadel, kui asus oma juveelibrändi 10. sünnipäevaks disainima väikest elustiilikollektsiooni Lifestyle by Kariné.

Päris alguses ei kuulunudki mõte oma nimemärgiga rõivastest tegelikult veel Karini plaanidesse. Asi oli palju proosalisem: tal oli vaja hoopis midagi iseendale – kiire elutempoga naisele, kes jooksul kodu, töö, kohtumiste ja lennusõitude vahel vajab selga midagi läbimõeldut ja elegantset.

Foto: Risto Ring

«Töötasin välja mõned lihtsalt kombineeritavad ja hästi istuvad naiselikud lõiked. Siis valisin kangad, eri paksusega siidid, mida iga naine oma ihu vastas tunda tahaks, ning lasin topid ja seelikud valmis õmmelda,» räägib Karin.

Päeval, töisemates oludes kandis ta pikki, ilmtingimata jalatsi nina katvaid seelikuid tennistega, pidulikel õhtutel stiletodega. Igatahes ei möödunud minimalistliku joonega riietes päevagi, kui keegi poleks talle nende kohta komplimente teinud ja lahkeid sõnu öelnud. Sealt hakkaski tasahilju idanema mõte luua oma juveelibrändi ümmarguseks aastapäevaks ka elustiilikollektsioon. Liiati oleks see justkui sünnipäevakingitus iseendale, sõpradele, ehteloomingu austajatele. Mõeldud, tehtud!

Tema imelihtsate klassikaliste tüüplõigetega, paksust siidist või kahekordsest villakrepist toppe ja pikki siugjaid või lopsakamaid volditud seelikuid võib kanda ühes komplektis – ühevärvilises koosluses mõjuvad need kleidina ja efektse vööga võib alati pihta rõhutada. Samuti saab neid omavahel kombineerida või panna selga muudes pidulikes või igapäevastes komplektides. Lisaks on neid lihtne sobitada kõigi aksessuaaridega, muu hulgas väljendusrikaste väärisehetega, olgu see pikk pärlikee või jõuline kokteilisõrmus.  

Foto: Risto Ring

««From sneakers to stilettos» ehk sobivus sportlikest jalavarjudest stiletodeni,» kõlab Karini enda riietumisstiili üks põhilisi tõekspidamisi, mida ta rõivaste soetamisel arvestab ja mis käib ka kollektsiooni kohta. Ta toob näiteks, et pikk seelik sobib triiksärgi, T-särgi või mõnusa talvise sviitri ja tennistega, siiditopp aga teksadega – vastavalt sellele muutub kogu koosluse olemus rangelt elegantsest sportlikult kergeni. Ilu peitub lihtsuses ja klassikas, on disainer veendunud.    

Karini esimese kollektsiooni värvivalikus on must, oranžikaspunane, külm helehall ja ihutoon, siiditoppe kreemjast valgest punase, öösinise ja oliiviroheliseni. Hinnaskaala jääb 290–690 euro vahemikku.  

Esimene etteaste punasel vaibalgi on juba tehtud: Soome Elle’i stiiliauhindade jagamisel kandis oranži avatud seljaosaga toppi ja maksiseelikut modell Ly Jürgenson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles