Viis laulu, mis teadlaste sõnul muudavad tuju paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis

Kas sul on kunagi ette tulnud päevi, kui sa lihtsalt ei viitsi midagi teha ja tuju pole kiita? Miski pole otseselt halvasti, aga sa pole üldse motiveeritud. Õnneks on üks lihtne viis, kuidas selliseid päevi paremaks muuta: kuula muusikat.

Montreali neuroloogia instituudi teadlased uurisid, kuidas mõjutab muusika inimeste õnnetunnet ja selgus, et teatud lauludel on võime muuta meeleolu paremaks, kirjutab Glamour.com.

Võiks ju arvata, et üks neist lauludest on näiteks Pharell Williamsi «Happy», aga mitte päris. Suurem osa meeleolu paremaks tegevatest lauludest on sootuks instrumentaalsed (või elektroonilised). Teadlased nimetasid neid «külmavärinate» lauludeks, sest just need laulud tekitasid uuringu käigus inimestele külmavärinaid. Samuti selgus, et need laulud vallandavad ajus dopamiini, mis muudab meie tuju paremaks. 

Järgmine kord, kui oled pahas tujus, kuula neid laule (laulud leiad altpoolt):

1. Claude Debussy «Clair de Lune»

2. Antonín Dvořák «Uuest maailmast»

3. Explosions in the Sky «First Breath After Coma»

4. Blonde Redhead «For the Damaged»

5. Tiësto «Adagio for Strings»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles