Millele tasuks mõelda enne sulfaadivaba šampooni kasutamist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla oled kuulnud, et sulfaadivaba šampoon mõjub juustele paremini, aga kas sa tegelikult tead, mis on sulfaat ja mida võib see su kiharatele teha?

1. Kas tead, mis on sulfaadid?

Ei? Kui sa ei tea täpselt, mis on sulfaadid, siis kuidas peaksid sa langetama oma juustele kõige kasulikuma otsuse? Sulfaadid on sisuliselt sool ja kui öelda eriti lihtsalt, siis need puhastavad juukseid. Seetõttu ongi sulfaadid šampooni sees: need lagundavad rasu, eemaldavad mustust ja juuksehooldusvahendite jäänuseid. Tänu sulfaatidele läheb šampoon ka mõnusalt vahuseks, kirjutab StyleList.

2. Mille alusel valid sa hetkel oma šampoone?

Tavaliselt teeme oma valikuid toidu, riiete jms osas oma tunde järgi. Teatud asjad lihtsalt tekitavad meis hea tunde. Miks mitte valida ka šampooni selle alusel? Sulfaadivabad šampoonid on vähem agressiivsed ja mõjuvad juuksekiududele paremini, samas puhastavad need juuksed sama tõhusalt kui kõik ülejäänud šampoonid. Lisaks muudavad sulfaadivabad šampoonid juuksed tugevamaks ja vastupidavamaks iga pesukorraga. Veel positiivseid mõjusid: vähem kahuseid juukseid, paremini püsivad lokid, juuksevärvi säilitamine, rohkem pehmust ja niiskust.

3. Mida sa šampoonilt ootad?

Kui oled kindlaks teinud oma juuksetüübi ja -tekstuuri (kas juuksed on värvitud, on neid töödeldud keratiiniga, kas juuksed on lokkis, kuivad või kahjustatud), tead täpselt, milliseid probleeme su juustega esineb ja oskad leida neile probleemidele lahendusi. Konsulteeri näiteks iluosakonna poemüüja või mõne juuksuriga, et leida oma juuksetüübile kõige paremini sobiv šampoon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles