Väike abimees jumestuskreemi ostuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Good Housekeeping jagab ekspertide nõuandeid, kuidas teha kindlaks, et ostad omale täpselt sobiva jumestuskreemi. 

Õiget tooni otsides ära keskendu vaid ühele jumestuskreemile, vaid võrdle tooteid kolmekaupa. Nii on märksa lihtsam õige toon üles leida, sest erinevalt naabritest kaob õige toon nahale kandes ära. Kui ei kao, siis vaheta tooteid ja proovi uuesti, kuniks leiad õige.

Isegi kui arvad, et tead, milline kreemitoon sulle passib, tasub iga kord enne ostu tooteid testida, sest su nahk võib aja jooksul muutuda. Jumestuskreemi testi oma lõuajoonel, et sul oleks lihtsam ka kaela värvi silmas pidada. Kael on enamasti näost kergelt heledam, mistõttu tuleb tähele panna, et jumestuskreemist ei tekiks kaelale inetut ranti. Kui su näonaha ja kaela toonide vahe on suur, siis vali jumestuskreem pigem näonaha järgi, kuid pealekandmisel hajuta kreemi oma kaelal eriti hoolsasti.

Pärast testimist astu korraks poest välja või mine võimalusel peegliga akna alla. Tüütu küll, aga vaid päevavalguses saad kindel olla, et valitud jumestuskreem sulle päriselt sobib. Poodides on enamasti kunstlik valgus, mis moonutab jumestuse tulemust.

Põgus viivitus enne kassasse tormamist on kasulik ka seetõttu, et nii mõnigi jumestuskreem oksüdeerub ja läheb naha loomuliku rasuga kokkupuutel tumedamaks. Veelgi parem, kui testid oksüdeerumise mõju oma peopesas – tupsuta oma parimaks osutunud jumestuskreemi peopessa ja vaata tunni aja pärast, kas jumestuskreemi toon on muutunud. Värvimuutus hakkab kergesti silma, sest peopesa saad võrrelda teise käega. Näonahka hõõrunutuna on neid muutusi raskem märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles