11 põhjust, miks inimesed peavad sind Facebookis tüütuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud sotsiaalmeedia austajad eelistavad Facebooki asemel kasutada hoopis Instagrami või Snapchati, kuid leidub laialdaselt veel neid inimesi, kes on jäänud «näoraamatule» truuks. Facebook võib olla hea abimees sõpradega suhtlemisel, aga kui kasutad seda valesti, võib see teistele mõjuda äärmiselt tüütult.

Keegi ei taha sind süüdistada ja öelda, et just sina oled üks neist tüütutest Facebooki kasutajatest, aga kui järgnevad märgid iseloomustavad sind, peaksid oma internetiharjumused üle vaatama, soovitab StyleCaster.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

1. Kirjutad Facebookis oma igast sammust

Praegusel ajal on infotulv regulaarselt niivõrd suur, et inimesed ei taha lugeda selle kohta, mida teised igal hetkel teevad. Sa ei pea kirjutama Facebooki, kui lähed välja kohvi tooma või koeraga jalutama. See ei huvita teisi. Facebooki peaks võtma kui võimalust oma elu jagada, mitte kohta, kus saad väljendada oma igat mõtet. Ürita postitada asjadest, mis on huvitavad – mõni põnev video, artikkel või tähelepanek ja jäta oma elu dokumenteerimine pigem oma päeviku jaoks.

2. Lisad endast liiga paljastavaid või roppe fotosid

Kuigi sa nägid ööklubis napis kleidis kahtlemata kuum välja ja suutsid ära juua päris mitu viinakokteili, ei tasu taolisi fotosid Facebookis teistega jagada. Kui tahad teistele näidata, kui hea sa välja nägid, lisa see Instagrami, kus seda ei näe nii paljud inimesed kui Facebookis.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

3. Lased sõpradel end erinevatel fotodel ära märkida

Vaata oma Facebooki sätted üle ja sea need nii, et sõbrad ei saaks ilma sinu heakskiiduta ühelgi fotol sind ära märkida. Sa peaksid ise kontrollima, milliseid fotosid sinust teised näevad ja milliseid mitte.

4. Virised sageli oma suhte üle

Kui sa pole sellest siiani veel aru saanud, siis suhe on kahe inimese omavaheline asi. Sa ei pea oma sotsiaalmeedia semudega jagama, et vihkad oma kallimat, sest ta unustas teie kohtingu vms. Kas sa tõesti tahad, et su kolleegid ja ülemus teaksid, millised probleemid sinu ja kallima vahel on?

5. Tekitad pidevalt draamat

See läheb kokku eelmise punktiga. Facebookis draama tekitamine või teiste muredes kaasa löömine on miski, millega tegelevad põhikooliõpilased. Kui sa pole kellegagi rahul või pole millegagi nõus, võta häirivad inimesed oma sõprade hulgast maha.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. Kirjutad Facebooki postitusi, mis on justkui salakeeles ja teised peavad pidevalt mõistatama, mida sa mõtled

«Issand jumal, ma ei saa aru, kuidas see minuga juhtus! Palun hoidke mulle pöialt.» Sõbrad hoolivad sinust ja tahavad, et sul hästi läheks, aga ole oma postitustes konkreetsem. Vastasel juhul hakkavad inimesed ise asju välja mõtlema ja võivad teha järeldusi, mis pole tõesed.

7. Algatad grupivestlusi, millesse kaasad kõik oma sõbrad

Kas sul tõesti on vaja teha grupivestlus selleks, et kõikide sõpradega rääkida? Sama hästi võiksid ju oma seinale kirjutada, sest täpselt samad inimesed näeksid su mõtteid seal. Grupivestlused pole vajalikud, ürita neid vältida.

8. Kirud sageli oma tööd

Praegusel ajal peaksid olema õnnelik, et sul on töökoht olemas, seega ära virise selle üle. Sa võid kurta oma parimale sõbrannale või emale seda, et ülemus on äärmiselt tüütu ja töö on igav, aga ära kirjuta taolisi asju oma Facebooki seinale. Ära pese oma musta pesu niivõrd avalikult.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

9. Lisad liiga palju selfie’sid

Hiljuti Suurbritannias tehtud uurimus näitas, et pidevalt selfie’de postitamine võib rikkuda suhteid teistega reaalses elus. Uurimuse käigus tehti kindlaks, et mida rohkem sa teistega pilte jagad, seda vähem sa neile meeldid.

10. Vastad veidratele tundmatutele, kes sulle kirjutavad

Võib-olla on see sinu jaoks meelitav, kui mõni võõras noormees kirjutab sulle, aga sa ei pea suhtlema temaga avalikult oma seinal. Veidike teine lugu on siis, kui tegemist on mõne sinu tuttavaga, aga ka nendega ei tasu avalikult flirtida.

11. Saadad teistele tüütuid kutseid erinevatele üritustele

Ära arva, et kõik su tuttavad tahavad tulla mõne kunstigalerii avamisele või klubisse tantsima. Sama kehtib ka erinevate mängude kohta – ära eelda, et kõik su sõbrad mängivad CandyCrushi või mõnda muud Facebookis levinud mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles