Nippe, kuidas hommikuti kiiremini ärgata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik inimesi seisab juba hommikul silmitsi oma päeva suurima väljakutsega: kuidas voodist kiiremini üles saada. Kuna voodi on niivõrd mugav, ent äratuskell karjub kõrva, tuleb vastu võtta otsus: kas ma ärkan kohe või mitte?

Aga õnneks saab teatud sammude abil oma hommikust rutiini talutavamaks muuta. Lifehack annab nõu.

Pane omale kaks äratust

Pane üks äratus umbes pool tundi enne tegelikku ärkamisaega ja teine täpselt selleks kellaajaks, mil pead üles tõusma. Esimene äratus aitab mõistusel üles ärgata, kuid samas lubab sul puhata kuni teise äratuseni.

Pane äratuskell endast kaugemale

Pane teisest äratusest teavitav telefon või kell voodist kaugemale, et peaksid selle kinni panemiseks üles tõusma. See sunnib sind voodist tõusma ning aitab paremini ärgata.

Lase toidul end motiveerida

Toit on osade inimeste jaoks äärmiselt hea motivaator. Ärka hommikul piisavalt varakult, et jõuaksid hommikust süüa. Kui oled harjunud hommikuti sööma, siis tõused iga hinna eest üles.

Leia midagi, mida sel päeval oodata

Iga päev ei pruugi su elus midagi põnevat juhtuda, aga ürita leida kasvõi midagi väikest, mis ajendaks sind hommikul kiiremini tõusma. Olgu selleks lemmikseriaali vaatamine või kolleegiga päevaplaanide arutamine. Alati leidub midagi, mida oodata. Kasuta seda enda kasuks ja alusta päeva positiivselt.

Joo kohvi või rohelist teed

Vahel on tarvis lihtsalt lisatõuget. Kui sa ei armasta kohvi juua, joo rohelist teed. Rohelises tees on vähem kofeiini kui kohvis ja see kiirendab su ainevahetust. Kui su kohvimasin on taimeriga, seadista see nii, et kohv oleks sinu ärkamise hetkeks valmis. Kohvilõhn võib aidata kiiremini tõusta.

Tee hommikul mõned harjutused

Aktiivne liigutamine on üks parimaid viise, kuidas kiiremini ärgata. Lühike – kasvõi 10-minutiline – treeningrutiin on piisav, et keha ja mõistust päevaks soojendada.

Pane muusika mängima

Muusika kuulamine hommikul on hea viis, kuidas oma mõistust äratada. Võid õhtul koostada omale lemmiklauludest esitusloendi või kuulata lihtsalt raadiot. See aitab kiiremini ärgata ja häälestab sind päevaks positiivselt.

Investeeri kasulikesse rakendustesse

Nutitelefonidele on loodud mitmeid rakendusi, mis aitavad inimestel kiiremini üles tõusta. Näiteks on olemas selline rakendus, mille äratusalarmi välja lülitamiseks peab inimene tegema paar sammu.

Vähenda ümbruskonnast tingitud stressi

Ürita oma hommikusi tegevusi teha üksinda. Meil kõigil on mõnikord tarvis oma mõtetega üksi olla, et end õigesti häälestada. Pane eelmisel õhtul oma riided ja käekott valmis, et ei peaks hommikul sellepärast muretsema.

Leia omale sõber

Lepi kellegagi kokku, et kohtute hommikuti enne tööleminekut. Kohtuge näiteks kohvikus, et varajane kohvipaus teha või jalutage koos läbi linna tööle. Vestlemine aitab mõistust äratada ja sa tead, et pead ärkama, sest sul on kokku lepitud kohtumine.

Maga piisavalt

Kõige tähtsam on see, et saaksid piisavalt magada. Kui oled väsinud, siis on raskem hommikul ärgata ja unepuudus ei mõju ka tervisele hästi. Öö jooksul peaks magama vähemalt seitse tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles