Ekspertide nõuanded, kuidas õnnestub rohkem rasva põletada

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainevahetuse kiirendamine ei pea olema enneolematult raske. Kiiremaks rasvapõletuseks kohanda oma igapäevaseid harjumusi, et ainevahetus kiireneks ja kaalulangetamise tulemused oleksid rutem näha.

Tõsta raskusi

Fox News uuris ekspertidelt, kuidas kiiremini keharasva kaotada. Treener Tia Falcone peab eduka kaalulangetuse olulisemaks tingimuseks jõutreeningut. «Kõik naised peaksid kasvatama lihast nii palju kui on inimlikult võimalik,» sõnab ta. «Just see teeb sind väiksemaks ja kiirendab püsivalt baasainevahetust.»

Peale selle, et raskuste tõstmine teeb tugevamaks ja pinguldab keha, mõjutab see ka hormoonide eritust, mistõttu põletab keha rasva edasi ka 24 tundi pärast treeningut.

Söö rohkem valke

Selleks, et rohkem rasva põletada, ära jälgi nii väga kalorite hulka kui valkude osakaalu toidus. Toitumisnõustaja Esther Blum selgitab, et valkude seedimiseks peab keha rohkem vaeva nägema, mistõttu kulub siis ka rohkem kaloreid. Valkude söömine on väga oluline lihaskoele.

Maga korralikult

Treener Jennifer Coheni selgitusel alahindavad inimesed une väge. «Kui sa ei maga piisavalt või korralikult, läheb tsirkadiaanrütm sassi ja see mõjub ainevahetusele halvasti,» räägib ekspert.

Peale rasvapõletusvõime languse muudab vähene uni sind kogu päevaks uimasemaks ja aeglasemaks ning võib suurendada rasva kogunemist vööpiirkonda. Maga iga öö vähemalt seitse tundi, et keha saaks piisavalt puhata.

Joo vett

Treener Valerie Walters toonitab, et vee joomine on ainevahetuse kiirendamiseks möödapääsmatu. Ka siis, kui ilm on muutunud väga külmaks! «Ilma jahenedes unustavad paljud vee joomisele rõhku panna, aga see on väga oluline fitnessi nõuanne,» sõnab Valerie.

Utah ülikoolis tehtud uuringuga leiti, et 8-12 klaasi päevas vett joonud inimesed põletasid rohkem rasva kui need, kes jõid ainult 4 klaasi vett.

Alusta päeva õigesti

Jessica Alba treener Yumi Lee pakub ainevahetuse kiirendamiseks välja väga lihtsa reegli. «Alusta päeva kas hea hommikusöögi või hea treeninguga,» soovitab ta. «Kui plaanid pärast ärkamist esimese tunni aja jooksul trenni teha, siis ära söö. Aga kui sa ei saa esimese tunni jooksul trenni teha, siis söö. Ainevahetuse käivitab kas tervislik hommikusöök või hommikuvõimlemine.»

Kui sulle meeldib hommikuti trenni teha, siis soovitab Yumi enne trenni mitte süüa. Seda eriti siis, kui sul tavaliselt trenni tehes täiskõhu tõttu ebamugav hakkab. Kui vajad enne trenni mingit «kütust», siis joo pisut valgujooki või söö veidi kaerahelbeputru. «Aga mitte liiga palju,» hoiatab ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles