Kümme erinevust enamiku meeste ja naiste vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole kahtlustki, et mehed ja naised on füüsiliselt erinevad, aga milliseid erinevusi võib leida nende iseloomus, harjumustes või käitumises?

Psühholoogiaportaal Psychology Today pani kirja kümme erinevust, mis esinevad enamiku meeste ja naiste vahel.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

1. Mehed ei hooli eriti sellest, mida naised ütlevad. Naised hoolivad liiga palju sellest, mida mehed ütlevad. Ent alati ei julge naised meestele nende sõnade peale midagi öelda.

2. Mehed hoolivad palju sellest, kuidas naised välja näevad. Naised hoolivad meeste välimusest võimalikult vähe.

3. Naised naeratavad ka siis, kui nad on õnnetud. Naiste naer võib olla siiras või mitte. Meeste naeratus ei sõltu olukorrast, nad kas otsustavad naeratada või mitte.

4. Mehed naeravad siis, kui miski on nende arvates naljakas. Naised naeravad siis, kui see on nende arvates sobilik.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

5. Kui mees esitab naise seisukohale väljakutse, tunneb ta kohe muret, et võib jätta mulje, justkui ta kiusaks naist. Kui naine tahab mehe seisukohale väljakutse esitada, muretseb ka – sõltuvalt geograafiast, usust ja ajaloost – kas teda võidakse linna keskväljakul kividega surnuks loopida.

6. Naine teab, et kui köök on segamini, peab keegi selle ära koristama. Mees usub, et kui köök on segamini, on see loomulik osa elutsüklist kogu oma rikkalikkuses ja täiuses.

7. Mehe arvates on auto puhastamine äärmiselt oluline. Naise arvates on auto puhastamine võrreldav oma kingade sisemuse puhastamisega. Seda ei peaks tegema, kui inimene oskaks kohe alguses puhtust hoida ega tooks mustust endaga kaasa.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

8. Naine võib mõnikord sõbrannadele öelda, et hoolib neist, aga kunagi ei näe sellist vaatepilti, kus naine haarab sõbranna kägistusvõttesse, sasib tema juuksed ja ütleb, et hoolib temast. Meeste puhul on see pigem vastupidi.

9. Mehe jaoks on oluline parkida auto võimalikult loogiliselt ja teistest autodest võrdsele kaugusele. Naine tahab parkida auto kas võimalikult sissepääsu lähedale või vastupidi, kaugele, kui tal on vaja sammumõõtja numbrit suurendada.

10. Tegelikult pole mehe ja naise vahel olulisi erinevusi. On vaid need erinevused, mis me ise oleme oma kujutlusvõime ja kultuuri mõjul loonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles