Airi Vipulkumar Kansar on hädas alimentidega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Vipulkumar Kansar (vasakul) ja Lea Dali Lion.
Airi Vipulkumar Kansar (vasakul) ja Lea Dali Lion. Foto: Viktor Burkivski

Lauljanna Airi Vipulkumar Kansar tunnistas Naistelehele, et on juba aastaid kulutanud kohtuuksi ja käinud mööda kohtutäitureid, sest ta vanima poja isa keeldub lapsele elatisraha maksmast.

«Üksikvanemad on Eesti riigis täiesti kaitsetud!» leiab Airi, kelle meelest peaks riigikogu eelisjärjekorras tegelema hoopis põletavamate seadustega kui viimasel ajal tehtud on. «Ma pole alimente saanud oma vanema poisi jaoks juba 3, 5 aastat. Novembris saab ta 18aastaseks ning minu last ei kaitse ükski seadus. Laiutatakse käsi, et raha pole. Aga naisel peab alati lapse toitmiseks raha olema?!»

Airi toob eeskujuks Soome, kus tema sõnul kehtib seadus, et kui vanem jätab elatisraha maksmata, teeb seda tema eest riik ning nõuab hiljem võlgniku käest ise raha välja. «Meil hoiavad kümned tuhanded omaenda laste toetamisest kõrvale – miks siis seadused sellele vastavalt ei muutu? Miks siis üldse toimub kohus, kus mõistetakse lapsele igakuist toetusraha välja? Meid on näiteks lapse isa igalt poolt ära blokeerinud ega reageeri millelegi,» on naine nõutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles