Seitse head põhjust, miks ei peaks partnerit petma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid ei väsi kordamast, et hea abielu nimel peab pingutama. Abielule eelnev kaunis aeg võib kiiresti hääbuda, kui su sõrmes on abielusõrmus ja tunned, et su vasak käsi on justkui käeraudadega kellegi teise käe küljes.

Kogu selle pinge käes võib naistel tekkida küsimus, miks nad järgivad iganenud abielureegleid, mis ei tee neid õnnelikuks. Kas nad tõesti peavad oma abikaasa igas olukorras seadma esikohale? Järsku võib tunduda, et mõni kolleeg on nägusam kui enne ja pealegi on temaga tore vahelduseks aega veeta. Ent on suur vahe, kas veedad lihtsalt lõbusalt aega või mõtled partneri petmisele. YourTango pani kirja seitse head põhjust, miks ei tasuks partnerit petta.

1. Intensiivsus ei tähenda intiimsust. Ajutised armusuhted võivad olla salajased ja uued, aga neis puudub sügav intiimsus, mida jagavad abielupaarid.

2. Võimalik armuke võib sinu eest midagi varjata. Mees võib ju hea välja näha, aga kui ta on pikalt mõtlemata nõus abielunaisega suhet looma, siis tekib küsimus, kas see inimene on ikka usaldusväärne ja mida võib ta veel varjata. Võib-olla on tal suguhaigus või kaldub ta potentsiaalseid partnereid jälitama.

3. Kõrvalsuhe ei lahenda abieluprobleeme. Ära looda, et kõrvalsuhe aitab lahendada su abieluprobleeme. Kui kipud liiga palju kamandama või kui mees ei suuda sind rahuldada, tasuks nende probleemidega tegeleda, mitte loota, et teine mees lahendab kõik su mured.

4. Kõrvalsuhe rikub mainet. Kui uus mees teeb sulle komplimente, siis tundub petmine olevat kuum ja müstiline, aga kui peaksid vahele jääma, võib mees valetada ja süüdistada sind endale külgelöömises. Kujuta ette, et kõik su tuttavad ja perekond saavad petmisest teada, mis tunde see sinus tekitaks?

5. Võid kõigest ilma jääda. Väikesed süütud komplimendid võivad muutuda ulakateks suudlusteks, mis viivad vahekorrani. Kõik need asjad võivad olla ahvatlevad, aga need võivad tekitada olukorra, kus jääd ilma kõigest, mis sul on.

6. Mõtle oma lastele. Kui sul on lapsed, aitab mõnikord petmist ennetada see, kui mõtled hetkeks, kuidas sinu kõrvalsuhe võiks neid mõjutada. 

7. Võid rikkuda elusid. Kirele järgiandmine võib inimestes esile tuua emotsioone, millega me ei oska toime tulla ja need võivad muuta olukorra väga ohtlikuks. Pealegi arvatakse ekslikult, et ainult naised peaksid petvale kaasale andestama. Mõtle hoolikalt, kas tahad oma suhet lõhkuda või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles