Milline magamisasend mõjub suhtele kõige paremini?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui heidate koos kallimaga magama, kas teie käed-jalad on voodis segamini või magate teineteisest nii kaugel, et võiksite vabalt magada eraldi voodites? Tuleb välja, et see, kui lähedal või kaugel partnerid teineteisest magavad, võib suhte ja teie iseloomude kohta nii mõndagi paljastada.

Psühholoogiaprofessor Richard Wiseman palus enam kui 1000 inimesel kirjeldada oma eelistatud magamisasendeid. Wiseman analüüsis ka inimeste iseloomu ja armusuhte kvaliteeti, kirjutab YouBeauty.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Selgus, et kõige populaarsem magamisasend, mida eelistas 42 protsenti paaridest, on magamine seljad vastakuti. 31 protsenti paaridest armastab magada sama külje peal. Vaid 4 protsenti vastanutest sõnas, et magavad nii, et nende näod on partneriga vastamisi.

12 protsenti paaridest magab teineteisest vaid paari sentimeetri kaugusel, kuid leidus ka neid, kelle vahel oli öösel lausa üle 70 sentimeetri (2 protsenti paaridest). Wiseman tegi kindlaks ka selle, et pigem eelistasid partneri lähedal magada ekstravertsed inimesed.

Kui Wiseman analüüsis, kuidas on omavahel seotud magamisasend ja see, kui rahul on inimesed oma suhtega, selgus, et füüsiline lähedus voodis tekitas suhtes emotsionaalset lähedust. 94 protsenti paaridest, kes olid öö jooksul partneriga füüsilises kontaktis, olid oma suhte üle õnnelikud võrreldes 68 protsendi inimestega, kes ei puudutanud öösel partnerit. Samuti olid õnnelikumad need, kes magasid öösel teineteise lähedal.

Loomulikult ei tähenda see, et teie suhtel pole lootust, kui sina ja partner eelistate magada teineteisest eemal, kuid aeg-ajalt kallistamine ja kaisus magamine ei tee ju kellelegi halba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles