Viis nippi, kuidas pikendada meigipintslite eluiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ideaalse meigi jaoks on tarvis õigeid meigitooteid ja ka –pintsleid, mis aitavad luua veatu ning kauni välimuse. Oluline on aga meigipintsleid ja –käsnu aeg-ajalt puhastada, vastasel juhul võivad need levitada baktereid ja tekitada vistrikke.

Kuulsuste meigikunstnik Joanna Schlip puutub igapäevaselt kokku erinevate meigivahenditega ja oskab soovitada, kuidas tasuks oma meigipintslite eest hoolitseda, et need kaua vastu peaksid ja annaksid laitmatu tulemuse, kirjutab Women’s Health Magazine.

1. Pese oma meigipintsleid regulaarselt

«Meigipintsleid tuleks vähemalt kord kuus pesta,» ütles Schlip. Samuti tasuks meigipintsleid puhastada vahetult pärast nende soetamist, et eemaldada kemikaale, mis võivad katta pintsli harjaseid. Sünteetiliste meigipintslite puhastamiseks tasuks kasutada nõudepesuvahendit või spetsiaalset meigipintslite puhastusvahendit. Kui meigipintsli harjased ei ole sünteetilisest materjalist, võiks proovida beebidele mõeldud šampooni. Schlip ütles, et aeg-ajalt tasuks ka sünteetilisi pintsleid pesta beebišampooniga, et eemaldada kogunenud kemikaale.

2. Hoiusta pintsleid õigesti

«Pärast pesemist lase pintslitel õhu käes kuivada,» soovitas Schlip. Kui pintslid on kuivanud, hoia neid eemale otsese päikesevalguse ja tolmu käest. Pane pintslid oma meigikotti pintslitele ette nähtud kohta või hoia neid topsi sees nii, et harjased oleksid suunatud ülespoole. Meigikunstnikel on spetsiaalsed nahast või puuvillast pintslite hoiustamiseks mõeldud ümbrised, kus saab iga pintsli panna eraldi sahtlikesse. Ära hoia meigipintsleid õhukindlas plastikkotis. Pintslid peaksid alati säilitama oma õige kuju ja nad peaksid saama hingata.

3. Kasuta iga toote jaoks spetsiaalset pintslit

Naturaalsetest karvadest pintsleid peaks kasutama kuivade toodete (nt puudri) jaoks ja sünteetiliste harjadega pintsleid võiks kasutada vedelate toodete jaoks. Schlipi sõnul on asi nimelt selles, et erinevad harjased imavad tooteid erinevalt. Sünteetilised harjased ei ima niivõrd palju endasse kui naturaalsed harjased.

4. Ära kasuta pintslite jaoks liiga palju jõudu

Meiki tuleks näole kanda kerge käega. Kui vajutad pintslile liiga tugevalt (kõigepealt meigitoodet võttes ja seejärel seda nahale kandes), läheb pintsli harjas laiali ja võib ära painduda. Pintsli küljest võivad harjased ära kukkuda ja tulemuseks on ebaühtlane meik. Sclip soovitas meiki teha väga kerge käega, see mõjub pintslile ja nahale paremini.

5. Eelista sünteetiliste harjastega meigipintsleid

Schlipi sõnul peavad sünteetilised harjased üldiselt kauem vastu. Naturaalsed karvad on õrnemad. Sünteetiliste pintslitega saab hästi kanda näole vedelaid meigitooteid ja need pintslid on üldiselt vastupidavamad. Sünteetilisest materjalist karvakesed ei kuku pintsli küljest nii tihti ära kui naturaalsed karvakesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles