Millal sa viimati lapsele ette lugesid?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Eesti Lastekirjanduse Keskuse eestvedamisel tähistatakse täna, 20. oktoobril juba 21. korda ettelugemise päeva. Toimub vabariikliku laste ettelugemisvõistluse finaal ja alguse saab kampaania «Loe lapsele! Laps loeb!», mille eesmärgiks on kutsuda üles lastele raamatuid ette lugema

20. oktoobril käivitub kampaania «Loe Lapsele! Laps loeb!», milles Ita Ever, Urve Tiidus, Raul Rebane, Nele-Liis Vaiksoo ja Taavi Tõnisson panevad meile kõigile südamele lapsele raamatute ettelugemise tähtsust.

«Igaõhtune lastele unejutu lugemine on tore peretraditsioon, mis paneb punkti tegusale päevale ja annab alguse ilusatele unenägudele,» selgitab Triin Soone. «See on vahva ja sisukas koosolemine - väärt aeg, mida veeta koos juba päris pisikeste lastega, mil ema-isa rahustav hääl loob turvatunde ning laps saab nautida vanemate tähelepanu. Aga mitte ainult. Just ettelugemisest saab alguse lapse side raamatuga, tema lugemishuvi ning tee iselugemiseni. Koos lugemine rikastab sõnavara, õpetab kuulama ning arendab loovust ja fantaasiat. Ettelugemist ületähtsustada pole võimalik, see ongi tähtis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles