8 iganenud abielureeglit, mis tasuks ära unustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas teed endiselt lastele lõunaks võileibu kaasa, sest arvad, et see on miski, mida sa «pead tegema»? Sa ei pruugi seda märgata, kuid su käitumist võib suunata iganenud tõekspidamine, et teatud asjad on «sinu töö». Kuigi jäigad rollid võivad hoida teid kindlal kursil, võivad need olla ka äärmiselt limiteerivad.

Loe, millised abielureeglid praegusel ajal enam ei kehti ja mis tuleks pigem unustada, kirjutab RedBook Magazine.

Pärast abiellumist ei tohi sul enam oma isiklikku elu olla

Pere- ja abielunõustaja Dan Beaver ütles, et naised kipuvad seadma mehe ja lapsed esikohale, kuid selline käitumine võib tekitada naises negatiivseid tundeid. Naine võib frustratsiooni erineval moel välja näidata, näiteks võib ta kogeda depressiooni, ta võib inimestele halvasti öelda või hakata suitsetama või alkoholi kuritarvitama. Seega tasuks unustada see iganenud reegel ja teha iga päev midagi, mis teeb sind õnnelikuks, aitab lõõgastuda ja pakub rahuldust. «Sa pead kõigepealt hoolitsema enda eest ja alles siis saad hoolitseda teiste eest,» ütles Beaver.

Mossitamine on hea viis oma seisukoha väljendamiseks

Eelnevalt juhtus sageli nii, et abielus olevad mehed ja naised jäid oma rollidesse lõksu ega kasutanud sõnu selleks, et oma tundeid väljendada. Kardeti, et partner ei mõista või veelgi hullem, partner võib neid maha jätta. Õnneks on selline suhtumine muutumas. Abielunõustaja Cheryl Gerson sõnas, et tema üritab aidata paaridel end paremini väljendada, ka neis olukordades, kui kardetakse endast liiga haavatavat muljet jätta. Teisisõnu: kui kardad, ütle see välja. Sa ei pea kogu aeg olema tugev ja julge. «Sa oled inimene. Vastupidiselt sinu isiklikule arvamusele, võib hirmude ja kahtluste tunnistamine muuta sind ja partnerit lähedasemaks,» lausus Gerson.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Seksuaalseid soove ei tohiks kunagi omavahel arutada

Kui olete takerdunud seksuaalsesse rutiini, kus kõik paistab toimivat hästi, siis te ei mõista paarina, et ilmselt olete alles oma seksuaalse võimekuse algpunktis. Te peaksite omavahel rääkima ja võimalik, et ühe partneri ego saab veidike muljutud, kuid seksuaalsus on pidevalt arenev nähtus, mis vajab kasvamiseks avastamist ja avatust. Selleks, et vähendada võimalust, et partner arvab, justkui tema teeb midagi valesti või kui ta ei paku sulle piisavalt rahuldust, proovige midagi uut, eksperimenteerige.

Abielunõustaja poole pöördumine on halb märk

Nõustaja Gloria Spitalny ütles, et paljud paarid on arvamusel, et nõustaja poole pöördumine tähendab nende suhte lõppu. Tegelikult on sootuks vastupidi. Kui te ei räägi probleemidest ega ürita neid lahendada, muutuvad asjad vaid hullemaks. «Mida varem probleemidega silmitsi seisev paar otsib abi, seda lihtsam on probleeme lahendada,» selgitas Spitalny. Enamik probleeme suhetes ei esine seetõttu, et inimesed ei sobi omavahel kokku, vaid hoopis sellepärast, et ei osata suhelda. Oma soovide ja mõtete väljendamiseks on mitmeid võimalusi, mis ei pruugi partnerile üldse haiget teha.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Mehed peaksid hoolitsema pere sissetuleku eest

Mõned mehed toetavad avameelselt ja uhkelt oma naise karjääri ning neile meeldib näha, et naisel läheb hästi. Leidub ka neid mehi, kes näiliselt toetavad naist, kuid sisimas tunnevad kadedust, et naisel läheb nii hästi ja see võib põhjustada suhted pingeid. Naine ei pea oma tööst loobuma, paljud ei saa tänapäeval omale sellist asja lubada, kuid tasuks mõista oma mehe tundeid. Küsi mehelt, kuidas saaksid tema enesetunnet paremaks muuta ja kuula, mida ta sulle räägib. Olgem ausad, üha enam on tänapäeval peresid, kus naised teenivad meestest rohkem, seega oleks mõistlik oma tunnetest rääkida ja leida mingi tasakaal.

Tülitsemine tähendab, et te pole õnnelikud

Paljud abielupaarid tülitsevad iga päev, kuid see ei tähenda nende suhte lõppu. Mis saab aga siis, kui partner tunnistab, et sa enam ei eruta teda või tal on tunded oma kolleegi vastu? Paljud terapeudid ütleksid, et see on esimene samm suhte muutmise suunas ja võib muuta teid lähedasemaks ning isegi suurendada suhte intiimsust. Kõiki suhteid pole võimalik päästa, aga kui suudate olla ausad ja üritate probleeme lahendada, liigute tingimusteta armastuse poole, mida pole võimalik lõhkuda.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Abielus peaks eelkõige keskenduma lastele

Aastakümneid tagasi kippusid vanemad oma lapsi pigem ignoreerima («Mine õue mängima, tule tunni pärast tuppa sööma» jne). Praegusel ajal peavad vanemad olema küll valvsamad, aga kui jälgid oma lapse igat sammu kullipilgul ja elad justkui läbi oma lapse, oled läinud liiga kaugele. Su lapsed ja abikaasa tajuvad seda ja te kõik kannatate. New Yorgis tegutsev paarisuhete terapeut Irina Firstein ütles, et näeb tihti mehi, kes tunnevad, et naine on neid justkui hüljanud. Firsteini sõnul tuleks esikohale seada oma abielu, kõik ülejäänud asjad järgnevad sellele.

Abielu on kahe inimese omavaheline asi

Praegusel ajal võime näha mitmeid peresid, mis on meie mõistes ebatraditsioonilised ja see on täiesti normaalne. Naised ja mehed on tihtipeale oma eksidega heades suhetes või kohtlevad uue kallima lapsi nii, nagu need oleksid nende endi omad. Sellised peremustrid tähendavad aga seda, et su teele võib tulla asju, millega sa alguses ei osanud arvestada. Aga hoolimata sellest, kui keeruliseks muutub olukord, ära kritiseeri oma kallimat või tema eksi laste ees. Kui sul on midagi öelda, arutage seda privaatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles