25 märki, et oled vaimselt tugev inimene

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elus tuleb ette mitmeid väljakutseid, millega peame silmitsi seisma. Nende väljakutsete seljatamiseks on sageli tarvis vaimset tugevust. Iga inimene lahendab probleeme erinevalt, aga vaimne tugevus tuleb kindlasti kõigile kasuks.

Paljud inimesed ei arva, et nad on vaimselt tugevad. Me ise oleme sageli enda kõige karmimad kriitikud ega taipa, millised tugevused peituvad meie sees. Lifehack pani kirja 25 märki, mis viitavad sellele, et oled vaimselt tugev inimene.

1. Sa ei karju ega ärritu kergesti. Ka kõige keerulisemas olukorras suudad jääda rahulikuks ja üritad olukorda mõistusega lahendada. Sinu jaoks on hääle tõstmine alandav.

2. Sa oled avatud tagasisidele. Sa ei karda oma arvamust välja öelda, samuti ei pelga sa teiste arvamusi, olgu need negatiivsed või positiivsed. Sa oled tagasisidele avatud, sest tead, et saad sellest õppida.

3. Kui vaja, vabandad. Sa saad aru, kui oled teinud vea ja sa ei karda oma vigu tunnistada. Mõistad, et vabandust paludes jätad endast parema mulje.

4. Sa oled valmis oludega kohanema, et asju paremaks muuta. Vaimselt tugevad inimesed suudavad muutustega kohaneda. Sa mõistad, et muutused on head, hoolimata sellest, mis olukorras sa parajasti oled.

5. Su mõtted ei piirdu vaid pealiskaudsete teemadega. Sa ei näe asju pelgalt sellistena, nagu need esmapilgul paistavad. Sa vaatad asju süvitsi ja uurid enne, kui teed mingeid järeldusi.

6. Sa ei oota teistelt midagi. Kui teed kellelegi heateo, siis sa ei eelda, et see inimene tasub sulle kuidagi. Sa oled alati olnud isetu.

7. Sa oskad paika panna piire. Sa ei lase teistel enda seatud piire ületada ja kui teised peaksid seda tegema, siis ütled seda neile viisakalt ja kindlalt.

8. Sa oled valmis vastu võtma abi. Sa tead täpselt, millistes valdkondades on sul puudujääke ja sa ei karda teistelt abi paluda. Sa tead, et abi paludes saad sa ise vaid õppida.

9. Sa ei sõltu teistest. Sa pole selline inimene, kes toetuks emotsionaalselt teistele või ootaks, et teised aitavad sul midagi korda saata. Sel viisil on kõik su personaalsed ja professionaalsed suhted tervislikud.

10. Sa tugined oma sisetundele. Sa usud kogemustesse, sest need aitavad sul paremini oma sisemist häält ära tunda ja seda kuulata.

11. Sa andestad endale. Raske on edasi liikuda, kui sa ei lase vanadel asjadel minna ja see on üks asi, mida sa oled aastate jooksul õppinud. Sa andestad endale, kui oled teinud vea ja jätad mineviku sinna, kuhu see kuulub.

12. Sa mõistad oma piire. Sul on kindlad piirid, mis oled enda jaoks paika pannud ja sa järgid neid, sest need aitavad sul olla see inimene, kes sa olla tahad.

13. Sa mõistad, et konfliktid võivad kaasa tuua lahendusi probleemidele. Sa tead, et viha pidamine ei aita kunagi probleeme lahendada, seega mõtled sageli mõistlikele lahendustele.

14. Sa väldid asjade edasi lükkamist. Sulle meeldib ülesandeid ja projekte lõpule viia enne, kui liigud järgmise asja juurde. Kuigi mõnikord on kiusatus asju edasi lükata, tähendab see lõpuks vaid seda, et su tegemata tööde hunnik võib kasvada üle pea.

15. Sa ei põe, kui keegi ütleb sulle midagi negatiivset. Sa üritad kiiresti peast heita kõik negatiivsed asjad, mida sulle öeldakse. Pole mõtet neile oma energiat kulutada.

16. Sa suhtud rahaasjadesse vastutustundlikult. Üldiselt oled sa tark inimene. Sa teed tarku otsuseid ega raiska niisama raha.

17. Sa tead, et järjekindlus tasub end ära. Sul on palju tahtejõudu, mis ei luba sul alla anda neis asjades, mis sulle tõesti meeldivad. Sa rühid ikka edasi, kuni lõpuks jõuab edu sinu õuele.

18. Sa oskad takistusi ületada. Sa liigud muudkui edasi ega lase ühelgi takistusel end peatada. Allaandmine pole sulle omane.

19. Sa otsid alati võimalusi, kuidas end paremaks muuta. Tunned sageli, et oled enamaks suuteline ja et alati on võimalusi arenguks, sest mõistsid juba ammu, et keegi meist pole ideaalne.

20. Hoolitsed oma tervise eest. Kui sa pole hea tervise juures, pole sa ka jõukas ega tark. Seega üritad süüa, magada, juua ja hingata tervislikult nii palju kui vähegi võimalik.

21. Proovid uusi asju, mis viivad sind mugavustsoonist välja. Sa tead, et paigal seismine ei lase sul areneda ega õppida. Liigud oma mugavustsoonist välja, et kogeda muutusi ja lõbutseda.

22. Sa ei süüdista mingeid väliseid faktoreid oma läbikukkumistes. Sa tead, et pole mõtet süüdistada asju, mis pole sinu kontrolli all. Selline käitumine on kasutu ja rumal.

23. Kasutad oma aega mõistlikult. Sinu jaoks pole vastuvõetav mõte, et peaksid oma aega raiskama. Sa eelistad oma aega mõistlikult ära kasutada, et ka teised võiksid sellest kasu saada.

24. Sa lased teistel juhtida. Sa tead, kuidas asju tehakse, seega sa istud rahulikult, lõõgastud ja lased teistel juhirollis olla, kuni sina naudid seda. Ent sa üritad teisi ka toetada, kui neil peaks olema su abi vaja.

25. Kriisiolukorras jääd rahulikuks ja suudad mõelda selgelt. Rahulik ja läbi mõeldud käitumine annab alati parimaid tulemusi. Seega ka kriisiolukorras üritad jääda rahulikuks ja mitte endast välja minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles