Kaalikas hakkab meeldima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Kui olete korra kangideks lõigatud küpsekaalikat proovinud, on see juurvili teie laual varasemast sagedamini, lubab Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo.

Kaalikas ei ole me köögis väga sage külaline. Laual küll, toored kaalikakangid või -viilud on mõnusad näksida. Jõuluprae kõrvale mõned mesised kaalikakuubikud ja talvel paar korda ühepajatoidu sees ka, aga üldiselt sellega kaalikasöömine enamasti piirdubki.

Pärast küpsekaalikat enam mitte: kangideks lõigatud ja ahjus küpsetatud kaalikas on põnev ja vahva viis seda juurvilja pakkuda.

Ahjus küpsetatud kaalikakangid

•    umbes 750 g kaalikas

•    1–2 sl oliiviõli

•    50–75 g riivitud Parmesani vm kõvemat laabijuustu

•    tükk võid

•    mõned kooritud küüslauguküüned

•    soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori kaalikas ja lõika kangideks. Pane kaalikas, oliiviõli ja riivitud juust madalasse ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga, sega korralikult läbi ja laota ühtlaselt laiali.

Pane siia-sinna võitükikesi ja küüslauguküüsi. Küpseta u 45–60 minutit, paar korda kaalikakange ringi pöörates, kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles