/nginx/o/2014/10/17/3439523t1h57a7.jpg)
Kui olete korra kangideks lõigatud küpsekaalikat proovinud, on see juurvili teie laual varasemast sagedamini, lubab Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo.
Kaalikas ei ole me köögis väga sage külaline. Laual küll, toored kaalikakangid või -viilud on mõnusad näksida. Jõuluprae kõrvale mõned mesised kaalikakuubikud ja talvel paar korda ühepajatoidu sees ka, aga üldiselt sellega kaalikasöömine enamasti piirdubki.
Pärast küpsekaalikat enam mitte: kangideks lõigatud ja ahjus küpsetatud kaalikas on põnev ja vahva viis seda juurvilja pakkuda.
Ahjus küpsetatud kaalikakangid
• umbes 750 g kaalikas
• 1–2 sl oliiviõli
• 50–75 g riivitud Parmesani vm kõvemat laabijuustu
• tükk võid
• mõned kooritud küüslauguküüned
• soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori kaalikas ja lõika kangideks. Pane kaalikas, oliiviõli ja riivitud juust madalasse ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga, sega korralikult läbi ja laota ühtlaselt laiali.
Pane siia-sinna võitükikesi ja küüslauguküüsi. Küpseta u 45–60 minutit, paar korda kaalikakange ringi pöörates, kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.