Magusamaja peidus pool

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katharinenthal

Jalad selga ja Kadrioru Luigetiigi poole! Sest kõik, kes heast kokakunstist lugu pidada oskavad, lihtsalt peavad Katharinenthali kohviku uue ja andeka peakoka Marwin Lindebergi roogi maitsma.

Seekord ärge laske end ahvatleda esimese korruse kreemikirjust koogipopurriist, maiasmokana teate nende suussulavat loomust peensusteni niikuinii. Tõuske hoopis vana pargivahi maja kitsukesest trepist üles ja laske väikeses elegantses restoranisaalis kõik meeled maitsetele valla.

Esimene, mis rabab, on kanamaksapatee õunakeedise ja veiniželeega (6,50 eurot). See maitseb täpselt nii nagu maailma üks kallimaid delikatesse foie gras – hanemaks. Rammus ja sulab suus, võis krõbedust kogunud brioche ja õrnalt vürtsikas želee teevad eelroa täiuslikuks. Pardifilee bataadikreemi, sellerivahu, miniköögiviljade ja kardemoni-kirsi kastmega (13 eurot) on samuti suurepärane: filee pealt krõmpsu nahakoorikuga ja seest mahlane, õrn kardemoninoot kastmes lisab erilisust. Ka pikalt küpsenud mure veise sisefilee teenib ainult kiidusõnu ja kõik juurviljapüreed-kreemid on tavatult õhulised.

Töönädala sees saab ka päevasuppi (3,50 eurot) ja -praadi (5,50 eurot), iga päev ise road. Sel nädalal pakuti muu hulgas porgandi-suitsu­juustusuppi ja koorest forellisuppi, apelsinibroilerit riisi ja värske salatiga ning guljašši ahjukartuli ja kapsa-porgandisalatiga – kõik paremast klassist kui sööklas.

Ärge jätke proovimata ka Kivisaare veski jahudest majaleiba või -sepikut. Mõlemad on tehtud juuretisega, sestap on sepikulgi erilisem hapukas maitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles