Kuidas muuta elu lihtsamaks ja olla õnnelikum?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui me muudaksime oma elu lihtsamaks, siis pole kahtlustki, et me ei peaks enam rinda pistma ärevusega, mis paistab olevat moodsa aja moodne haigus. Tõenäoliselt teab iga inimene ise, mismoodi saaks ta oma elu muuta, et olemine ja eksisteerimine muutuksid lihtsamaks.

Kui sa pole aga kindel, kuidas seda teha, siis siin on seitse nõuannet, kirjutab Allwomenstalk.

1. Ela väljaspool internetti

Internetil on kindlasti omad plussid, mis muudavad meie elu lihtsamaks. Ent asi, mis loodi kunagi inimeste abistamiseks, on muutumas takistuseks, mis toob meie ellu liiga palju informatsiooni ja kurnab aju. Me mõtleme pidevalt teistele inimestele ja asjadele, võrdleme oma elu teistega ja unustame ära, et peaksime tegelikult lihtsalt elama. Üks olulisi samme lihtsama elu suunas on interneti kasutamise piiramine. Sa tunned end selle tulemusel palju paremini.

2. Käi rohkem jalgsi

Teine asi, mis muudab elu lihtsamaks ja paremaks, on see, kui eelistame auto või ühistranspordi kasutamisele jalgsi käimist. Mõtle ise, kas liiklusummikutes istumine on sulle kunagi positiivseid emotsioone toonud? Kuigi lihtsam elu ei tähenda seda, et peaksime naasma primitiivsemate harjumuste juurde, tähendab see seda, et peaksime tegema asju, mis ei aja meid närvi. Kõndimine on kasulik ja tekitab häid emotsioone.

3. Külasta kasutatud rõivaste poode

Kasutatud rõivaste poodides käimine mõjub keskkonnale hästi, sest see on taaskasutuse üks parimaid vorme. Samuti mõjub see soodsalt rahakotile. Kasutatud asjade seast võib leida ka mööblit ja nõusid. Kuigi uue sohva ostmine võib ju tekitada parema tunde, kui kellegi vanal diivanil istumine, on see siiski rahaliselt mõistlikum tehing. Uuri välja, kus asuvad sinu kodulinna parimad «kaltsukad» ja mine vaata nende kaup üle.

4. Tee võimalikult palju ise

Veel üks hea nipp, kuidas oma elu lihtsamaks muuta, on näiteks ise puu- ja juurvilju kasvatada. Miks mitte valmistada ka ise erinevaid puhastusvahendeid või õmmelda rõivaid? Sa ei pea kulutama sugugi palju raha selleks, et tervislikult toituda ja hea välja näha. Pealegi tekitab ise erinevate asjade valmistamine ja kasvatamine palju häid tundeid.

5. Viska ebavajalik minema

Vaata oma kodus ringi. Kas seal leidub asju, millel pole kindlat eesmärki ja mis koguvad lihtsalt tolmu? Kas oleks aeg oma garderoob üle vaadata ja ebavajalikud rõivad välja visata? Asjade äraviskamine tekitab väga hea tunde, sest sa ei pea enam vajalikke asju taga otsima ja saad oma kodu puhtamaks. Riidekappi koristades pea meeles põhimõtet, et kui sa pole mõnda eset juba aasta või enamgi selga pannud, siis oleks paras aeg see välja visata.

6. Korista oma töölauda

Veel üks viis, kuidas lihtsamalt elada, on vähendada ebavajalike asjade kogust oma töölaual. Vaata oma töölauda kriitilise pilguga, kas seal on hunnikute viisi asju, mis tekitavad sinus vaid negatiivseid tundeid? Kui su ümber on palju ebavajalikke asju, siis need häirivad su töötegemist, seega tee oma töölaud puhtaks.

7. Proovi mediteerimist

Kui oleme enda ümber kõik korda teinud, siis oleks paras aeg korrastada ka oma mõtteid. Kas oled kunagi mediteerinud? Äkki oleks paras aeg proovida. Kui tegutseme pidevalt «autopiloodil», ei oska me oma elu eriti hinnata, sest oleme pidevas liikumises. Mediteerimine, kasvõi 10-20 minutit igas päevas, aitab mõtteid korrastada ja õppida oma elu uuesti hindama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles