Internetis tutvunud kallimad lähevad tõenäoliselt lahku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michigani ülikooli teadlased tegid kindlaks, et interneti vahendusel tutvunud kallimad lähevad suurema tõenäosusega lahku kui paarid, kes on kohtunud muul viisil. Samas on internetist saanud üks populaarsemaid suhtlusviise.

20-30 aastat tagasi käisid üksikud inimesed klubides ja baarides, proovisid õnne kiirkohtingutel, kohtusid uute inimestega läbi sugulaste-tuttavate või üritasid mõnikord tänaval võõrastega juttu teha. Peaaegu kõik need tutvumismeetodid nõudsid palju julgust ja silmast silma suhtlust, kirjutab Genius Beauty.

Internetis võõrastega tutvumine avas aga uue ukse häbelikele inimestele. Online-suhtlus, kus ei pea vestluskaaslasega silmsidet hoidma ja kus ei pea ka kohe küsimustele vastama, muutus peamiseks meetodiks nii suhtlemisel kui potentsiaalsete partnerite leidmisel keskealiste kui veidi nooremate inimeste seas. Internet avab piire ja ühendab kiiresti inimesi, kes võivad asuda eri riikides. Kohtinguportaalid võtavad vastu üha rohkem üksikuid inimesi, kes kõik otsivad armastust.

Ent Ameerika teadlased tegid kindlaks, et interneti vahendusel tutvunud partnerid lähevad tõenäolisemalt lahku kui need, kes on tutvunud traditsioonilisel moel. Põhjus, miks see nii on, pole selge, kuid arvatakse, et kuna interneti kaudu on niivõrd lihtne suhet luua, siis inimesed väärtustavad suhteid vähem ja annavad kergemini alla, sest teavad, et saavad kerge vaevaga uue suhte luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles