Mis näoga tegelikult juhtub, kui jääd meigiga magama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine on vähemalt korra elus läinud magama nii, et meik on jäänud maha võtmata. Olgu põhjuseks pikk tööpäev või alkoholiga liialdamine, mõnikord juhtub ikka nii, et ärkad hommikul sassis meigiga. 

Kui see juhtub mõnikord harva, siis ei tee see ju halba? Vale. Tuleb välja, et ka ajutine laiskus võib karmilt kätte maksta, sest ka harva meigiga magama minek võib näonahka oluliselt kahjustada, kirjutab Daily Makeover.

«Mida kauem sa meigiga magad, seda suurem on kahju nahale,» ütles dermatoloog Jeannette Graf. «Nahk, nagu ülejäänud kehagi, toimib ööpäevases rütmis. Öösel on naha kõige olulisem funktsioon enda uuendamine. Meik aga takistab seda protsessi ja kahjustab nahka.» 

Aga millised ilutooted on nahale kõige kahjulikumad? Dr Graf tõi mõned näited.

Meigialuskreem. Meigialuskreem võib nahale liiga teha, kuid see sõltub suuresti sellest, kuidas sa seda kasutad. «Kui meigialuskreem on terve päeva näos olnud, muutub see väga kahjulikuks, sest kõik saasteained püsivad näonahal,» sõnas dr Graf.

Jumestuskreem. Jumestuskreem on väga paks ja katab peaaegu kogu nägu. Suured meigitükid lagunevad päeva jooksul näonahal, samuti puutub nahk kokku erinevate bakterite, saasteainete ja tolmuga. Kõik need faktorid häirivad naha öist uuenemisprotsessi. Tulemuseks on see, et nahas hakkab kollageen lagunema ja tekivad kortsud. Samuti ummistab jumestuskreem poore ja ummistunud poorid tekitavad vistrikke.

Huulepulk. Dr Graf ütles, et huulepulgaga magamine muudab huuled kuivaks ja katkiseks. Õhtul tasuks huulepulk huultelt hoolikalt eemaldada ja selle asemel kanda huultele tervendavat huulepalsamit.

Ripsmetušš. «Ripsmetuši tükikesed ummistavad karvanääpse ja ärritavad neid. Taoline ärritus muudab silmalaud punetavaks ja valulikuks ning mida kauem sa ripsmetušši ripsmetel hoiad, seda hullemaks see ärritus muutub,» selgitas Graf. Ripsmetušiga magamine muudab ripsmeid ka õrnemaks ja need võivad kergemini katki minna. 

Dr Graf soovitas hoida meigieemaldussalvrätte voodi kõrval. See on hea viis, kuidas endale õhtul meelde tuletada, et enne uinumist tuleks meik maha võtta. Kui sa oled võimeline õhtul hambaid pesema ja omale hommikuks äratuse panema, siis suudad sa ka meigi eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles