Viis moodust, kuidas tööl silma paista

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks tööl ülemusele muljet avaldada ja seeläbi palga- või ametikõrgendust teenida. Kas sina oskad tööl silma paista ilma, et sinust jääks ülbe või üleolev mulje?

RedBook Magazine pani kirja viis nippi, kuidas tööl paremini silma paista.

  • Ole enesekindel, aga mitte ülbe

Tea oma tugevusi ja kasuta neid, kuid oma tugevuste poolest silma paistmine ei pruugi olla nii lihtne kui esialgu tundub. Mõtle oma ülemusele. Mida saaksid sina omalt poolt teha, et ülemuse töö muutuks lihtsamaks? Ära unusta ka oma kolleege, teiste aitamine (ilma vastuteeneid ootamata) tõstab sind peagi kontoris esile.

  • Riietu ja käitu viisakalt

Ilmselt oled kuulnud soovitust, et riideid tasuks valida ametikoha järgi. Aga see kehtib enamale, kui ainult riietele. Sinust peaks õhkuma naiselikku enesekindlust. Istu sirge seljaga, vaata ülemuse ja kolleegidega rääkides neile alati silma. Naerata, kui sul läheb tööl hästi. Kõik sellised asjad annavad teistele märku, et sul on kõik asjad kontrolli all.

  • Ära vasta kõigele jaatavalt, ole oma töökoormuse suhtes aus

Sageli võib tööl juhtuda nii, et vähese suhtluse tõttu peab üks töötaja täitma ülesandeid, mille jaoks pole tal aega. Pole mingi saladus, et töö võib kohati muutuda stressirohkeks. Kuigi pidevalt tööülesannetest loobumine ei jäta sinust kuigi head muljet, tasub mõista oma piire ja veelgi olulisem on neist rääkida. Kui pead mõnikord lõunapausist loobuma või tööd koju kaasa võtma, et tähtajaks valmis saada, tee seda. Aga kui sa füüsiliselt tunned, et sul pole võimalik uusi projekte hetkel vastu võtta, ära üle pinguta. Stress, väsimus ja kurnatus võivad muuta sind lohakaks ja see võib soodustada töökoha kaotust.

  • Kuula!

Usu või ära usu, aga kuulamine võib olla tõeline anne, kui seda õigesti teha. Aktiivne kuulamine näitab teistele, et sa oled kaastundlik ja suudad probleeme lahendada, taolised isikuomadused tulevad tööl kindlasti kasuks. Pane rohkem tähele, kes su kolleegid ja ülemused on inimestena. See muudab teievahelise suhtluse paremaks ja teeb ka töö sinu jaoks nauditavamaks.

  • Näita välja entusiasmi

Ürita alati töö juures näidata entusiasmi. Näita kolleegidele, et sa tahad olla just selles ettevõttes ja teha just seda tööd. Leia projekt, ülesanne või suurem eesmärk, mis sind tõesti huvitab ning motiveerib. Entusiasm ja kirg avaldavad teistele alati muljet ning neid hakkab huvitama, milles peitub sinu saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles