Nippe, kuidas seitsme päevaga oma enesetunnet ja välimust muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune trenn annab päevaks energiat.
Hommikune trenn annab päevaks energiat. Foto: SCANPIX

Kas tahaksid oma enesetunnet või välimust muuta? Kui oled valmis väikeseid muudatusi tegema, siis on võimalik oma enesetunnet ja välimust juba seitsme päevaga muuta.

Pärast oma eluviisi muutmist võid märgata, et muudatused meeldivad sulle nii väga, et sa ei igatsegi oma vana elu tagasi. Allwomenstalk pani kirja mõned nõuanded, kuidas vaid nädalaga oma enesetunnet ja välimust muuta.

1. Ärka varakult ja tee trenni

Enne päevatoimetuste kallale asumist tasuks teha veidike trenni. Hommikune trenn annab energiat ja jõudu, et päeva jooksul paremini vastu pidada. Ära lase millelgi end takistada ja tee trenni kohe pärast ärkamist, et päevaks energiat koguda. See on üks lihtsamaid viise, kuidas parem välja näha ja end paremini tunda.

2. Söö hommikul midagi tervislikku

Loobu hommikusöögihelvestest, sest need sisaldavad palju suhkrut. Eelista hommikusöögiks toiduaineid, milles on palju valke. Valmista näiteks munavalgeomlett spinati ja seentega, et organism saaks valke, mis hoiavad kõhtu kaua täis ja annavad energiat.

3. Pese hambaid ja kasuta hambaniiti

Ära jäta oma hambaid kunagi unarusse! Korralik suuhügieen annab parema hingeõhu ning hoiab hambaid tervetena. Lisaks on kindlaks tehtud, et see parandab ka immuunsüsteemi. 

4. Proovi vastupidavustreeningut

Oma keha treenimiseks, ainevahetuse parandamiseks ja osteoporoosi riski vähendamiseks tasuks proovida vastupidavustreeningut. Raskustega treenimine aitab keha paremasse vormi saada ja muudab sind enesekindlamaks. 

5. Mine maniküüri

Korralikud ja hoolitsetud küüned võivad tekitada imelise enesetunde. Pealegi jätab see teistele hea mulje, kui su küüned on kaunid. Astu oma mugavustsoonist välja ja vali küünelakitoon, mida sa enne pole proovinud. 

6. Söö rohkem rohelist

Suurenda oma menüüs roheliste lehtköögiviljade osakaalu. Lisa neid oma hommikusöögile, lõunapausi salatile või õhtusöögile. Rohelised lehtköögiviljad on väga kasulikud, neis on ohtralt vitamiine ja mineraale. Tervislikult toitumine ei pea olema sugugi igav, kasuta erinevaid maitseaineid, et oma salatile vürtsi lisada.

7. Mine varem magama

Kui magamine on sinu jaoks ebaoluline, siis tõenäoliselt pole sul kuigi palju energiat ja see mõjutab su nahka, kehakaalu ja tervist. Unepuudus suurendab stressihormooni kortisooli toomist, mis võib põhjustada kaalutõusu. Mine varem magama ja ürita iga öö magada 7-9 tundi.

Kui sa ei taha kõiki neid nippe proovida, katseta vähemalt paari. Ka väikeste muutuste tegemine muudab tuju ja enesetunde paremaks ning seda on su välimuses näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles