Uuring: miljonitele naistele tekitab nende kehakuvand masendust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias viidi läbi uuring, mis näitas, et enam kui 10 miljonit naist tunnevad oma välimuse tõttu masendust ja see mõjutab nii nende suhteid, trenni tegemist kui töövestlustel käimist.

Suurbritannias tehtud uuring tõestas, et üks naine neljast on arvamusel, et negatiivne kehakuvand on takistanud tal kogeda täisväärtuslikku armusuhet, kirjutab The Telegraph.

Veerand uuringus osalenud naistest uskus, et ärevus oma välimuse pärast pole lasknud neil jahtida töökohti, mis neile tegelikult huvi pakuks.

36 protsenti naistest tunnistas, et nad ei tee trenni, sest neile ei meeldi oma välimus. 26 protsenti naistest sõnas, et neil on raskusi treeningkava järgimisega ja veerand vastanutest on jätnud vahele söögikordi, et kaalus alla võtta.

Uuringu autorite sõnul võib väita, et koguni 10,2 miljonit naist Suurbritannias ei tee trenni, sest nad pole oma kehaga rahul. 

Peaaegu neli viiendikku naistest oli nõus, et Suurbritannias on nii naistel kui meestel tõsiseid probleeme kehakuvandiga. 54 protsenti naistest ütles, et tõenäoliselt muutuvad probleemid kehakuvandiga vaid tõsisemaks.

Enam kui pooled vastanutest ütlesid, et nad tunnevad, et on jõuetud ega suuda võidelda sellega, et ühiskonnas on inimeste välimus muutunud haiglaseks kinnisideeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles