Toitumisnõustaja õpetab, kuidas võileib lapsele tervislikumaks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsed peaksid eelistama mahe teraviljast valmistatud naturaalselt kääritatud rukkileiba, kus poleks liigselt soola ega ka lisatud suhkrut. Ei tasuks õpetada lapsi ka leiba praadima ega tugevalt röstima, sest see vähendab oluliselt leivas leiduvaid toitaineid, õpetab toitumisnõustaja Külli Holsting.

Leiba süües hoiame veresuhkru tasakaalus ja väldime kõikumisest tingitud käitumisprobleeme. Lapsed on tundlikumad ja reageerivad impulsiivsemalt tekkivale näljatundele.

Väikelastel esineb sagedasti kõhukinnisust, eriti kui kiputakse liialdama maiustustega, siis oleks väga vajalik süüa kiudainerikkaid köögivilju ja täisteratooteid.

Oluline on õpetada närimist, mitte joogiga alla loputamist, siis toit seedib paremini ja tekib kiiremini täiskõhutunne.

Saia ja ka sepiku söömist peaks minimaliseerima, sest neis on vähe toitaineid, ning oluliselt rohkem gluteeni. Pakkuge lapsele mahedat täistera rukkileiba, lisage sellele köögivilju, salatilehti, muutke võileib lastepäraseks ja lõbusaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles