Lihtne töö, mis tuleks igal hommikul enne kodust lahkumist ära teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi.
Voodi. Foto: SCANPIX

Hommikuti voodist üles saamine on isegi raske. Koristamine pole küll asi, mis unisena esimese asjana pähe torkaks. Tegelikult tasub aga veidi pingutada ja ärgates voodi ära teha, sest sel väiksel tööl on palju kasulikke tagajärgi.

  1. Aitab voodit puhtana hoida. Voodi tegemine ei hoia küll tolmu täiesti eemal, kuid kui katad selle päevatekiga, pääseb linade vahele siiski vähem tolmu. Eriti tuleks voodi katta neil, kel on koduloomi, toonitab goodhousekeeping.com.
  2. Hea viis päeva alustamiseks. Kas poleks tore kohe ärgates midagi kohustuste nimekirjast maha tõmmata? Voodi korda tegemine tekitab tunde, et kõik on kontrolli all ja lisab tegutsemislusti.    
  3. Aitab juurutada paremaid igapäevaharjumusi. Voodi korda tegemine võib olla võtmeharjumuseks, mis doominoefektina aitab sul omaks võtta teisigi arukaid ja positiivseid harjumusi.
  4. Voodipesu püsib paremas vormis. Cleaning Labi direktor Carolyn Forte sõnul tuleks iga päev voodi korda teha, sest see vähendab kortse kangas ja padjad püsivad kauem kohevad. Kui hoiad oma linu ja sätid need iga päev sirgu, peavad need kauem vastu ja püsivad pikemalt puhtad.
  5. Sa võid paremini magada. Uneinstituudi uuringuga leiti, et need, kes teevad regulaarselt oma voodi korda, magavad enamasti hästi. Ka NSF on leidnud, et magamistuba (sh toa puhtus) mõjutab une kvaliteeti.
  6. Teeb hetkega toa korda. Voodi korda silumine on väga lihtne nipp, kuidas koheselt toa välimust muuta. Paned teki sirgu ja tuba ongi korras.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles