Laura katab unistuste peolaua, mida märkavad isegi isad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Juhusest alguse saanud ettevõtmine Laura’s Kitchen on tõestuseks, et mistahes töös või tegemises tuleb kuulata südame häält. Antud juhul on tulemuseks maitsev, meeldejääv ja eriline peolaud, mis mängib õnnestunud peol võtmerolli.

Laura’s Kitchenit juhib särav ja energiline Laura Aare (29), kes on suutnud seda, mis enamikule meist näib võimatuna – ta on kasvatanud oma hobist välja väikese äri.

Kõik, kes Laurat veidigi tunnevad, teavad, et kui noor naine mõne ürituse, sünnipäeva või tüdrukuteõhtu korraldamises käe külge paneb, on tulemuseks osalejate üllatus ja rahulolu.

«Laura’s Kitchen sai alguse puhtjuhuslikult ja enda isiklikust vajadusest,» selgitab firmajuht. «Abikaasa ütles kord naljatlemisi, kui jälle olin jõululaua tarbeks hunniku tülli ja pärlikette-lipsukesi hankinud: kui sa suudad kunagi oma lipsukesed rahaks teha, saad küll rikkaks,» naerab ta.

Beebiga kodus olles otsis ta tegevust, mis võimaldaks lapsega võimalikult kaua kodus olla ja viimase emapalga kontole laekumise järel mitte tööle tormata. Mõttetöö tulemusena leidiski noor ema uue ja põneva kutsumuse.

Ettevõtjaks üleöö

Ühel hetkel oli vaja heale sõbrannale tüdrukuteõhtu korraldada ning loomulikult võttis tugev organiseerija Laura ürituse õnnestumise enda õlule. «Kuna selle peo märksõnaks stiili osas olid nunnud sitsid-satsid, hakkasin internetist vajalikke ideid ammutama,» avab Laura saladusloori, kuidas ta ürituste korraldamise juurde jõudis. «Unustasin ennast tundideks ja öödeks internetti imelisi pilte vaatama, mis kinnitasid arvamust, et lihtsate vahenditega saab ise ülilahedaid mõtteid realiseerida,» selgitab ta.

«Kui tüdrukuteõhtu aset leidis ja ma oma sõprade emotsioonide tunnistajaks olin, tekkis hetkega äratundmine – see on see, mida teha tahan,» meenutab Laura õnnestunud pidu. «Juba sõna otseses mõttes järgmisel õhtul läksin poodidesse erinevaid detaile kokku ostma ning hakkasin end sõbrannade saabuvatele sünnipäevadele appi pakkuma,» räägib Laura entusiastlikult.

Andnud sõrme, võttis uus kutsumus peagi kogu käe ja veerema hakanud lumepalli enam peatada polnud ei võimalust ega tahtmistki. Üks kuu pärast mõtte tekkimist olid Laural järgneva kuu nädalavahetused broneeritud.

Leidnud unistuste töö, tuli lahendada ka argisem küsimus – kuidas see juriiliselt vormistada. Olles isiksusetüübilt ettevõtja, ei tekkinud Laural kordagi küsimust, kuidas ta hakkama saab. Kuna Laura abikaasa on ettevõtluskonsultant, oli ettevõtte loomise ja haldamise küsimus samuti hetkega lahendatud. «See on Laura’s Kitcheni puhul veel suur pluss minu jaoks, et vastutan ise oma tegemiste eest ja kellestki teisest ei sõltu,» arutleb Laura.

«Loomulikult peavad inimesed mõtlema, kuidas raha teenida, kuid ma julgustan kõiki, kes tööd puudutavate valikute ees seisavad, kuulama oma südame häält. On ju lihtne tõde, et vajame tunnustust ja seesmist rahulolu. Mina saan väita, et tehes seda tööd olen alati õnnelik, sest saan õnnelikuks teha ka oma kliente,» räägib Laura.

Eeliseks mugavus ja erilisus

Tänapäeva kiire elutempo juures jääb inimestel aina vähem aega tegeleda pidude organiseerimisega. Samas soovitakse neid siiski korraldada ja need võiksid olla erilised. Siinkohal ongi hea lasta seda teha spetsialistil, kes aitab tähtsaid sündmusi korraldada stressi- ja murevabalt, õpetab Laura. «Nii ei ole võõrustaja tähtpäeval higine ja närviline, vaid saab koos külalistega pidu nautida. Selle nimel me ju päevad läbi tööd rabame, et oma vaba aega kvaliteetselt ja mugavalt koos lähedastega veeta.»

Mujal maailmas väga levinud ja vaikselt ka Eestis populaarsust koguv trend on pidu läbiv temaatika, näiteks poistele tuletõrje- ja tüdrukutele printsessiteema. Valikuid on palju. Samuti võib läbiva teemana kasutada erinevaid värve või kujundeid. Terviku moodustamiseks on oluline iga detail läbi mõelda – alates kutsest kuni tänukingituseni, mis pärast külalistele kaasa antakse.

Kõige paremini iseloomustab Laura ettevõtmist märksõna «mugavus». Meie elukorraldusele on iseloomulik meeletu tempo ning seepärast pakubki Laura oma klientidele mugavust. «Klient ei pea ise millegi pärast muretsema – kõik on peo alguseks kenasti valmis sätitud ning peo lõpus koristatud.»

Meeldejääv ja maitsev peolaud

Inimeste jaoks, kes soovivad, et nende pidu oleks külalistele meeldejääv, on tähtsad kõik üritusega seotud detailid. «Kõik oleme harjunud, et laua keskel on kartulisalat ja viinerikauss, kusjuures ise tehtud kartulisalat ongi maailma parim ja maitseb kõigile. Ometi on olulisemaks muutunud, kuidas seda kartulisalatit serveeritakse ja millised on peolaua detailid ja ilu,» räägib Laura peolaudade kontseptsioonist.

Ja peolaua kauniks ning meeldejäävaks väljapanekuks muutmisel piisab kasvõi sellest, kui tõsta salat topsidesse või klaaspurkidesse. Laura’s Kitchen lähtub põhimõttest, et toitude puhul peab rõhk olema kvaliteedil, mitte kvantideedil.

Kindlasti on toidud serveeritud kliendi soovi kohaselt vastavalt teemale. «Minu menüüdes on üldiselt terve laud finger food’ina välja pandud nii, et iga külaline saab igast toidust midagi maitsta,» tutvustab Laura toidulaua koostamise põhimõtteid. «Loomulikult võib toidukoguseid alati suurendada, kuid minu kogemus on näidanud, et tingimata pole seda tarvis.»

Ise tehes soovitab Laura kõik varakult läbi mõelda, et vajadusel jõuaks sobilikke aksessuaare ja detaile õigeks ajaks hankida. Jõulude ajal võib soovi korral eriti suurejoonelisi laudu katta, kuna jõulude tähistamiseks ette valmistatud laud kannab alati välja. «Palju tülli, küünlaid ja jõuluehteid lauale,» kutsub Laura üles julgeid ideid proovima.

«Minult küsitakse sageli, mis mu töös kõige raskem tundub,» räägib Laura. «Aus vastus on, et ühe peo ettevalmistus kokku on tegelikult pikk ja aeganõudev protsess. Kõik algab idee väljatöötamisest, jätkub poodidest sobivate detailide kokkuostmisega ning kulmineerub peolaua õigeaegse väljapanekuga. Laura’s Kitchen ei tähenda ainult n-ö minu kööki, vaid kõikide laua ettevalmistusega seotud tegevuste sümbioosi,» tutvustab Laura, kuidas tema töö valmib.

Kõige enam annab Laurale energiat, kui külalised kaetud lauda nähes «wow» ütlevad. «Olen pärast pidusid saanud klientidelt palju positiivset tagasisidet, kui õnnelikud nad on, et minuni jõudsid ja et ma neid aitasin,» räägib Laura tänutundega oma rahulolevatest klientidest. Just seda vahetut tagasisidet ja kiidusõnu peab Laura äärmiselt vajalikuks motivaatoriks enda ettevõtmises. «Kõige lahedam on vaadata isasid, kes muidu igasugusele ninnu-nännule väga tähelepanu ei pööra, kuid peolauda nähes löövad ka nende silmad põnevusest särama,» naerab Laura.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles