Alkoholivabad kohvikokteilid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Illy koolitaja-konsultant Regle Kõrvel jagab alkoholivabade kohvikokteilide retsepte. Kohvi- ja magusasõbrad leiavad siit kindlasti oma lemmikud!

Marocchino. Foto:
Marocchino. Foto: Foto: Illy

 MAROCCHINO

  • 25-30 ml espressot/kanget presskannu kohvi
  • 15-20 ml tumedat vedelat šokolaadi klaasi põhja (omal soovil kas siis magus või mõru)
  • vahustatud kuuma piima (soovitatavalt 65-70 kraadi)
  • kaunistuseks mõrut kakaopulbrit

Vala klaasi põhja tumedat šokolaadi. Kuumuta/vahusta piim ja vala aeglaselt klaasi (kindlasti koos vahuga ja jäta ruumi ka kohvile). Vala aeglaselt peale espresso/kange presskannu kohv (aeglaselt, siis jäävad visuaalsed kihid). Raputa peale kakaopulbrit ja kaunista šokolaadiga.

CAFFE VIENNESE                                               

  • 25-30 ml espressot/kanget presskannu kohvi
  • vahustatud kuuma piima
  • vahukoort
  • kakao- või kaneelipulbrit

Vala tassi põhja espressot/kanget prasskannu kohvi. Vahusta või kuumuta piim, seejärel vala pool tassi piima täis. Raputa enne vahukoore lisamist kakao- või kaneelipulbrit. Lõpuks lisa mõnus kogus vahukoort ja soovi korral kaunista kakaopulbri või kaneeliga.    

CAFFE TIRAMISU

  • 2 espressot/kanget presskannu kohvi (45-55 ml)
  • 2-3 suuremat jäätisepalli (vanilje)
  • 2 tiramisu küpsist (Ladyfingers)
  • 1-2 tl kakaopulbrit
Affogato. Foto:
Affogato. Foto: Foto: Illy

Valmista 2 espressot. Pane jäätis ja purustatud küpsised blenderisse, lisa espresso. Sega blenderis, kuni jook on mõnusalt kreemine. 

Serveeri 150 ml klaasis. Kaunista kakaopulbri ja küpsisepuruga.

AFFOGATO

  • 25 ml espressot/kanget presskannu kohvi
  • 40 g vanilje jäätist (või 1 espressotassi täis) 
  • vahukoort 
  • kakaopulbrit 

Valmista 1 espresso. Pane jäätis 150 ml klaasi, vala kohv jäätise peale. Lisa vahukoor ja kaunista kakaopulbriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles