Viis vastuolulist kohtingureeglit ja soovitused, kuidas neisse suhtuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtingueksperdid jagavad meile nõuandeid vasakult ja paremalt, seega pole mingi ime, et aeg-ajalt tekitavad kõik reeglid ja soovitused segadust. Kas naine peaks tegema esimese sammu või mängima raskesti kättesaadavat? Kas esimesel kohtingul tuleks endast avameelselt rääkida või hoopis end tagasi hoida? 

Noortele naistele suunatud portaal Her Campus konsulteeris kolme erineva kohtingueksperdiga, et arutada kõige vastuolulisemaid kohtingureegleid ja teha kindlaks, kuidas peaksid naised neisse suhtuma.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

«Ära lepi kunagi vähemaga» vs «Ära ole liiga valiv»

Naistele öeldakse sageli, et kõrged standardid on head ja vähemaga ei tasuks leppida. Samas kritiseeritakse naisi selle eest, et nad seavad meestele liiga suuri ootusi ja otsivad mehi, keda reaalselt polegi olemas. Mida siis uskuda?

«Kui sinu arvates pole ükski mees atraktiivne, siis oled sa liiga pirtsakas,» ütles Los Angeleses tegutsev suhteekspert Lisa Shield. «Maailmas on palju toredaid inimesi, kuid sa pead olema avatud ja olema valmis suhtlema. Üks suurimaid vigu, mida inimesed teevad, on mõtlemine, et kui nad koostavad pika nimekirja omadustest, mis partneril võiks olla, aitab see neil kiiremini õiget kaaslast leida. Kahjuks vähendab see võimalust, et sa leiad omale partneri, sest mitte keegi ei vasta kõigile neile omadustele.» 

Shield ütles, et samas tasuks kinni hoida neist väärtushinnangutest, mis on sinu jaoks väga olulised (religioon, poliitika, abielu, monogaamia jne). Nende asjade puhul ei tohiks Shieldi sõnul järeleandmisi teha. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

«Mängi raskesti kättesaadavat» vs «Tee esimene samm»

Sa ei taha olla liiga innukas, sest see võib mehe eemale peletada. Samas sa ei taha jätta talle muljet, et sa pole üldse temast huvitatud. Naistele öeldakse juba noorena, et meestele meeldib neid taga ajada, aga kuidas on lugu häbelike meestega, kes eelistavad seda, et naine teeb esimese sammu?

Adrian DeTorres British Columbia ülikoolist ütles, et tema eelistab, kui naine mängib mingil määral raskesti kättesaadavat. «See oleks huvitav, kui naine teeks esimese sammu. Kuid ma üldiselt eelistan naisi, kes mängivad raskesti kättesaadavat, sest see on palju põnevam.»

Ent mehele tuleks anda märku, et sa tunned tema vastu huvi. Lase mehel end taga ajada ja sulle helistada, kuid ära mängi keerulisi mõttemänge. Sa peaksid talle teada andma, et oled temast huvitatud ja seejärel lase mehel tegutseda. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

«Ära mine mehega voodisse enne, kui olete kolm kuud koos olnud» vs «Maga mehega siis, kui see tundub sinu jaoks õige»

Suhteeksperdid on välja pakkunud erinevaid versioone, kui kaua peaks ootama enne esimest vahekorda. Mõned väidavad, et enne esimest vahekorda tuleks mehega koos olla vähemalt kolm kuud, teised ütlevad, et lausa pool aastat. Milline variant oleks õige?

Tegelikult sõltub kõik sinust endast. Kui sa tahad suhet, siis Shieldi sõnul ei peaks suhte alguses seksima arvates, et see muudab teie suhte sisukamaks. Shield soovitas asju võtta aeglaselt ja oodata seksiga 6-8 nädalat. Toronto suhteekspert Christine Hart ütles, et vahekorraks on õige aeg siis, kui sa tunned end selle inimesega piisavalt mugavalt ja tunned, et mees aktsepteerib sind sellisena, nagu sa oled. Kui sa ei tunne seda, siis ära kiirusta.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

«Vastandid tõmbuvad» vs «Mine välja inimestega, kel on sinuga sarnased huvid»

Oletame, et mees on julge suhtleja, aga sina oled pigem introvert; mees on õppinud majandust, sina aga kunsti. Miski tõmbab teid teineteise poole, aga kas sellest suhtest saaks ka asja? Öeldakse, et partneril võiks olla sinuga sarnased huvid, sest siis on teil rohkem ühiseid jututeemasid. Samas väidavad paljud, et vastandid tõmbuvad.

Eksperdid on arvamusel, et pole oluline, kui sarnased teie elud esmapilgul tunduvad, kui sa ei tunne inimese vastu tõmmet, siis ei tule teie suhtest midagi välja. Rõhu vähem sarnasustele ja mõtle parem sellele, mis tunde mees sinus tekitab. Küsi endalt, kas tunned end tema juuresolekul hästi ja keskendu mehe iseloomuomadustele. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

«Räägi oma elust ausalt» vs «Ära jaga isiklikke asju suhte alguses»

Kui su minevikus on hullud eksid, rahalised raskused või probleemid politseiga, soovitavad paljud kohtingueksperdid seda juba üsna suhte alguses mainida. Kuid teised ütlevad, et isiklikke asju ei tasuks liiga varakult jagada, sest need võivad mehe ära hirmutada. Kuidas oleks õige toimida?

«Sulle võib tunduda, et loote läbi aususe tugevama sideme, kuid tegelikult võib avameelsus mehe ära hirmutada,» ütles Shield. «Mina oleksin ettevaatlik ega jagaks isiklikke asju suhte alguses. Vähem on rohkem. Kui tahad midagi olulist mehele rääkida, räägi sellest lühidalt ja ürita leida asjas midagi positiivset, mida talle mainida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles