Kümme suhtes esinevat probleemi, mis muudavad meid tugevamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paarisuhtes ei tasu ehmuda, kui teie teele satuvad probleemid. Vahel on just tarvis veidike muret ja probleeme, sest need panevad teie suhte proovile ja kui suudate need mured seljatada, olete tugevamad kui enne.

Tres Sugar pani kirja kümme suhteprobleemi, mis muudavad meid kordades tugevamaks.

1. Planeerimata rasedus. Te pole võib-olla veel peret planeerinud, kuid ootamatult peate selle küsimusega tegelema, sest selgub, et oled jäänud rasedaks. Kuigi teid võib panna kahtlema, kas olete ikka lapse saamiseks valmis, pea meeles üht asja: kui ebakindlus ja segadus on vaibunud, üllatute isegi, kui paljuks te tegelikult olete võimelised.

2. Mure oma keha pärast. Kui sa ei tunne end oma kehas hästi, siis tõenäoliselt ei taha sa ka end alasti võtta. Võid ju vaadata partnerile otsa, et ta su enesekindlust veidike upitaks, kuid armastus oma keha vastu saab alguse siiski sinu seest. Õpi end armastama sellisena, nagu sa oled ja sa näed oma elu uue pilguga.

3. Lähedase inimese surm. Elus juhtub nii mõndagi. Mõni muutus, näiteks lähedase inimese kaotus, võib meid jalust rabada. Sellisel ajal tasuks teistelt inimestest tuge otsida, see muudab igasugused suhted tugevamaks. 

4. Mure petmise pärast. Enne, kui lähed täiesti endast välja, räägi ausalt ja avameelselt sel teemal oma partneriga. See on kõige lihtsam viis välja selgitamaks, kas sa pead tegelikult ka muret tundma või kujutad vaid asju ette. Teise inimese täielikult usaldamine võib esialgu olla hirmutav, kuid sellistel teemadel ausalt rääkimine aitab stressi vähendada.

5. Vähene seks. Võib-olla olete vahekorras vähem, sest teil on nüüd lapsed. Võib-olla ei tekita seks lihtsalt enam sellist elevust nagu varem. Ära võrdle oma suhet teistega ja toimi nii, nagu sulle tundub õige olevat. Aga kui tunned seksist puudust, siis tasuks ehk ise astuda esimene samm.

6. Töökoha kaotus. Töökaotus tekitab alati negatiivseid tundeid ja hirmu tuleviku ees, seega on tähtis, et su kõrval oleks keegi, kellele toetuda. Võta töökaotust kui võimalust oma elu muuta. Lõpuks saad töökaotusest üle, aga lase lähedastel end selle protsessi käigus toetada.

7. Lahutus. Lahutus võib tabada ka neid, kes on lühikest aega abielus olnud. Ent see pole ju maailma lõpp. Ühe suhte lõpp tähendab, et saad uuesti hakata väljas käima ja uusi suhteid looma. See võib kogu su elu muuta. Tõsta klaas oma endise elu terviseks ja tervita uut algust!

8. Tegelik petmine. Tabasid partneri teise naisega, seega pole kahtlustki, et ta petab sind. Mida teha? See võib su südame purustada ja tõenäoliselt lõpetab teie suhte, aga enne, kui lähete erinevat teed, öelge välja, mis on teil südamel. 

9. Keegi jääb haigeks. Siinkohal pole juttu lihtsast külmetushaigusest, vaid pigem tõsisest diagnoosist, mis paneb kõigi tunded proovile. Taolised olukorrad nõuavad tingimusteta pühendumist. Kui plaanid end täielikult pühendada, veendu, et sul aeg-ajalt oleks ka enda jaoks aega, et negatiivne olukord sind ei neelaks.

10. Sind jäetakse maha. Teie suhe on alles värske, muutsid üsna hiljuti oma Facebooki suhtestaatust ja järsku jätab mees su maha. Vein ja šokolaad pakuvad esialgu lohutust, aga kui lõpuks saad lahkuminekust üle, oled jälle kogemuse võtta rikkam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles