Kuidas aru saada, et su keha vajaks puhastuskuuri

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aevastad pidevalt, sul on isu magusa järele ja raskusi magamisega? Need tervisemured võivad viidata sellele, et peaksid oma kehale sel sügisel tegema puhastuskuuri.

Kuidas aru saada, kas sinu keha vajaks puhastust? Dr jeffrey Morrison on New Yorgi arst, kes enda sõnul tunneb kilomeetrite kauguselt ära inimesed, kelle keha vajab puhastuskuuri, kirjutab Yahoo! 

Järgnevalt on välja toodud viis märki, mis Morrisoni hinnangul viitavad sellele, et peaksid oma keha heaks midagi tegema. Morrison pakkus omalt poolt välja ka kiireid leevendusi, kuid tegemist on vaid tema isiklike soovitustega.

1. Sul on allergiad

Kui sulle tundub, et su allergiad muutuvad sügisel eriti hulluks, ei pruugi asi olla ainult õietolmus. Dr Morrisoni sõnul võib asi olla selles, et su keha on lihtsalt väsinud. «Oleme täheldanud, et kui inimesed teevad puhastuskuuri, muutuvad nende allergiasümptomid palju leebemaks,» sõnas Morrison.

Kiire leevendus: dr Morrison soovitas proovida mesilasõietolmu. «Kui sul on tõsised hooajalised allergiasümptomid, võta alustuseks väike kogus – vaid 1-2 graanulit – mesilasõietolmu hommikul enne sööki. Aja jooksul võid kogust suurendada ja lõpuks võiks võtta kuni pool teelusikatäit kaks korda päevas,» ütles Morrison. 

2. Sa ärkad öösiti tihti üles

Kas sa ärkad igal ööl vähemalt korra üles? See on märk sellest, et su maks on surve all. «Maks on kehas peamine organ, mis tegeleb neutraliseerivate kemikaalide, retseptiravimite ja alkoholi töötlemisega. Kõik need asjad võivad meid öösiti üles ajada. Ka siis, kui sa pole näiteks alkoholi tarbinud, kuid ärkad ikkagi üles, võib see olla märk, et maks teeb rohkem tööd kui peaks,» sõnas Morrison.

Kiire leevendus: Morrison soovitas tarbida glütsiini toidulisandeid. Neid tasuks võtta enne magama jäämist koos veega.

3. Sul on magusaisu

Puhastuskuuri eesmärgiks pole vaid mürkainete välja viimine kehast. Puhastuskuur aitab vabaneda ka ebatervislikest harjumustest. Dr Morrisoni sõnul võib suhkur tekitada sõltuvust ja suhkru tarbimist võib tema hinnangul nimetada halvaks harjumuseks. Parim moodus magusaisu vähendamiseks on suhkur oma menüüst välja jätta. Morrisoni sõnul ei tasuks aga proovida mahlapuhastusi, sest need ei aita magusaisu vähendada.

Kiire leevendus: lisa klaasile veele kolm supilusikat õunaäädikat. «See võtab magusaisu täielikult ära,» sõnas Morrison.

4. Sul on nahalööbed

«Nahk peegeldab seda, mis toimub keha sees. Kui sul on sügelevad lööbed, siis see tähendab, et su keha on põletikuline. Sageli on põhjuseks mõni toiduaine,» selgitas dr Morrison. Lahenduseks võib olla see, kui jätad menüüst välja põletikku tekitavad toiduained.

Kiire leevendus: Morrison soovitas tarbida antihistamiini – ensüümi, mis lõhub histamiini. Tema hinnangul võiks seda võtta kaks korda päevas.

5. Sul on premenstruaalsed sümptomid

Dr Morrison ütles, et see ei ole tingimata normaalne, kui sul iga kuu esineb tugevaid premenstruaalseid valusid. Õnneks saab mõne muutuse abil vältida seda, et su keha muutub iga 28 päeva tagant põletikuliseks ja valulikuks. «Puhastuskuur võib aidata premenstruaalseid sümptomeid vähendada lausa poole võrra,» ütles Morrison.

Kiire leevendus: võta kuningakepiõli. «See on seemneõli, mida on ammu kasutatud tänu selle põletikku vähendavale toimele. Kasuta seda kaks korda päevas,» soovitas Morrison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles