Kaksteist asja, milles naised on meestest paremad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed võivad olla füüsiliselt naistest tugevamad, kuid õnneks leidub mitmeid asju, milles naised on meestest paremad. 

MSN Glo vahendab 12 asja, mida naised oskavad meestest paremini teha või milles naised on lihtsalt paremad kui vastassoo esindajad.

1. Üle maailma läbi viidud uurimused on näidanud, et naiste IQ on meeste omast kõrgem. Teadlane James Flynn uuris inimeste IQ-d USAs, Euroopas (muuseas ka Eestis), Kanadas, Uus-Meremaal ja Argentiinas ning igal pool olid naiste tulemused paremad.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

2. San Diego State'i ülikooli uurimus tõestas, et meeste töölaual on rohkem pisikuid kui naiste omadel. Teadlased avastasid, et meeste laudadel oli 10-20 protsenti rohkem baktereid ja teadlaste sõnul on põhjuseks see, et naised armastavad meestest rohkem hügieeni.

3. Western Ontario ülikooli teadlased selgitasid välja, et naised tulevad paremini toime töövestlusest tingitud stressiga. Teadlased avastasid, et kuigi naised on enne töövestlust meestest rohkem närvis, saavad nad vestluse ajal paremini hakkama kui mehed. Miks? Sest naised valmistavad end sellisteks asjadeks paremini ette.

4. Hiljuti läbi viidud uurimus näitas, et naised muutuvad aja jooksul järjest kaunimaks, kuid mehed jäävad üldiselt samasuguseks. Teadlased on kindlaks teinud, et naised sünnitavad üha ilusamaid tütreid ja see tähendab, et naised muutuvad iga põlvkonnaga järjest kaunimaks.

5. Kurb, aga tõsi: mehed saavad 77 protsenti suurema tõenäosusega autoavariides surma kui naised. Mehed peaksid naistele tänulikud olema, kui naised käsivad neil turvavöö kinnitada või kiirust vähendada.

6. See ei tule ilmselt kellelegi erilise üllatusena, kuid naised räägivad oma tunnetest rohkem kui mehed. 53 protsenti naistest räägivad sõbrannadele, kui miski valmistab neile stressi (meestest teeb sama vaid 29 protsenti).

7. Ameerika tööhõiveameti andmetel on alates 2007. aasta detsembrist töö kaotanud inimestest 80 protsenti mehed. Asi võib olla selles, et kõige suurema löögi all on olnud just need valdkonnad, kus mehed on olnud juhtivatel kohtadel. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

8. Kõrghooliõpilaste seas on rohkem naissoost tudengeid ja naised lõpetavad kõrgkooli kiiremini kui mehed. Meestel võib kuluda enam kui viis aastat, et kõrgkoolikraad omandada.

9. Minnesota ülikooli uurimus tõestas, et naised eelistavad tervislikumaid toite kui mehed. Kui mehed eelistavad süüa pitsat ja punast liha, võtavad naised pigem puu- ja juurvilju. 

10. McGilli ülikooli teadlased on teinud kindlaks, et naiste immuunsüsteem on meeste omast tugevam. Nimelt östrogeen aitab naistel haigustega tõhusamalt võidelda. 

11. Kui vaadata maailma rahvastiku vanust, siis üle 100-aastastest inimestest 85 protsenti on naised. Üldiselt elavad naised 5-10 aastat kauem kui mehed.

12. Suur hulk eksperte on arvamusel, et naised on paremad juhid kui mehed, sest naised on paremad kuulajad, mentorid, probleemide lahendajad ning naised suudavad meestest paremini mitut asja korraga teha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles