Miks võiks süüa avokaadot?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Avokaado on juba paljude inimeste südame võitnud ja paistab, et see troopiline vili muutub järjest populaarsemaks. Avokaado on kreemine, värske ja täidab hästi kõhtu. Avokaado pole ainult hea maitsega, vaid see on ka tervisele väga kasulik.

Women's Health Magazine pani kirja viis head põhjust, miks võiks süüa avokaadot.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

1. Avokaado võib aidata kaalus alla võtta. Uurimused on tõestanud, et vähemalt poole avokaado söömine lõunaks tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde. Seetõttu võiks avokaadot lisada iga päev oma lõunamenüüsse, sest sel viisil pead kauem ilma söömata vastu ja ka lisakilodest on kergem vabaneda. Avokaado sobib kenasti salatitesse, võileiva vahele või supi sisse.

2. Avokaadot süües teed teadlikult paremaid valikuid. Avokaado söömine aitab tervist hoida. Ameerikas läbi viidud uurimus, milles osales 17 567 inimest, näitas, et inimesed, kes sõid pool avokaadot päevas, olid tervemad kui need, kes ei söönud üldse avokaadot. Need inimesed ka kaalusid vähem ja nende kehamassiindeks oli madalam, vööümbermõõt väiksem ja kolesterooli tase tervislikum. Uurimuse autorid märkisid, et need head näitajad ei pruugi olla saavutatud tänu avokaado söömisele, kuid avokaadot söövad inimesed on tervemad kui need, kes ei söö avokaadot.

3. Avokaado mõjub nahale hästi. Sa oled see, mida sa sööd. Avokaados olevad monoküllastumata rasvhapped toidavad nahka, juukseid ja küüsi. Avokaados on ka luteiini, mis parandab nägemist.

4. Avokaado võib alandada vererõhku. Avokaados on väga palju kaaliumit, mis alandab vererõhku. Kuigi enamik inimesi arvab, et banaan on parim kaaliumiallikas, on avokaado tegelikult banaanist parem. Pooles avokaados on 487 milligrammi kaaliumit (keskmise suurusega banaanis on 422 milligrammi).

5. Avokaado võid aidata ennetada vigastusi. Uurimused on näidanud, et tervislikke rasvade lisamine oma menüüsse võib aidata ennetada vigastusi. 

Foto:
Foto: Foto: Jaan Heinmaa

Mõned ideed, kuidas avokaadot oma menüüsse lisada:

1. Valmista hommikusöögiks upumuna suitsulõhe ja avokaadoviiludega.

2. Pane avokaadot võileiva vahele. Avokaado sobib kenasti kokku näiteks lõhega.

3. Valmista avokaado ja toorjuustu rull. Määri tortiljale toorjuustu, pane peale avokaadolõigud ja muud meelepärast ning keera see rulli.

4. Pane avokaado banaani, pirni ja chia seemnetega smuuti sisse.

5. Valmista mõnus võileivamääre avokaadost, keedetud munast ja majoneesist või toorjuustust.

6. Rösti ahjus tomateid, pane need saialõigule koos avokaado ja fetajuustuga.

7. Valmista nacho'sid: pane nacho'd pannile ja täida hakklihaseguga, peale puista riivjuustu, sibulat ja avokaadot. 

8. Lisa avokaadot pannkoogitainasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles