Kümme põhjust, miks ei tasuks hoolida teiste arvamusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimeste loomuses on see, et me tahame teistele meeldida ja teiste poolehoidu võita. Kuid sellest tulenevalt muretseme teiste arvamuse pärast vahest ehk liigagi palju.

Liigne muretsemine võib aga elu negatiivselt mõjutada. Muretsemine võib sind nõrgemaks muuta ja sa pole enam suuteline teiste juuresolekul rahulikult olema. Ära lase muretsemisel oma elu rikkuda, soovitab Lifehack.

Siin on kümme põhjust, miks ei tasuks hoolida teiste arvamusest.

1. See on sinu elu, see ei puutu teistesse. Inimesed mõtlevad, mida tahavad, samamoodi nagu sina mõtled seda, mida ise tahad. See, mida teised sinust arvavad, et muuda seda, kes sa oled või mida sa oled väärt. See on sinu elu, mida elad vaid sina ise. Lõpuks on sul vaja vaid iseenda heakskiitu.

2. Teised ei tea, mis on sinu jaoks parim. Mitte keegi teine ei investeeri sinu ellu nii palju kui sina ise. Vaid sina tead, mis on sinu jaoks parim ja see võimaldab sul oma valikutest õppida. Ainus võimalus, kuidas sa tõeliselt saad õppida, on läbi oma otsuste ja nende eest vastutuse võtmise. Kui kukud läbi, saad sellest vähemalt õppida, mitte teisi süüdistada.

3. See, mis on kellegi teise jaoks õige, ei pruugi olla õige sinule. Oluline on taibata, et teiste arvamus põhineb sageli sellel, mida nemad teevad. Juba ainuüksi see tekitab probleeme, sest see, mis on kellegi teise jaoks õige, ei pruugi olla sinu jaoks õige. Me kõik oleme ainulaadsed ja igaüks teab ise, mis on tema jaoks õige.

4. See ei lase sul oma unistusi teoks teha. Kui muretsed pidevalt teiste arvamuse pärast, ei jõua sa elus kunagi sinna, kuhu tahaksid jõuda. Elus tuleb ikka teha asju, mis ei vasta alati teiste inimeste ootustele. Sa võid sattuda olukorda, kus pead panema oma uhkuse ja maine kaalule, et saada seda, mida tahad. Kui muretsed kogu aeg teiste arvamuse pärast, ei suuda sa kunagi teha seda, mis on sinu jaoks õige.

5. Sina oled see, kes peab lõpptulemusega elama. Elus on nii, et igaüks meist peab leppima oma otsuste tagajärgedega. Näiteks kui keegi soovitab sul osta aktsiaid, kuid sulle tundub, et see pole õige otsus, siis oled sina see, kes peab elama selle otsuse tagajärgedega. Kui aktsiaturg langeb ja sa kaotad palju raha, pead seisma silmitsi faktiga, et sa ise langetasid selle otsuse. Kui inimesed jagavad sulle soovitusi, siis nemad ei pea millegagi riskima, kuid sina pead.

6. Inimesed muudavad pidevalt oma arvamust. Inimesed muutuvad. Samamoodi muutuvad ka inimeste mõtted, ideed ja maailmavaated. Kui keegi mõtleb täna sinust halvasti, ei tähenda see, et ta homme mõtleb samamoodi. Seega - teiste mõtetel pole eriti kaalu.

7. Elu on lihtsalt liiga lühike. Meil kõigil on vaid üks elu elada, miks raisata seda muretsemise peale? Tee, mida tahad, ole see, kes sa olla tahad. Ela oma elu ilma muretsemata, mida teised mõtlevad ja saad tõeliselt õnnelikuks.

8. Mida külvad, seda lõikad. Muretsemine võib muutuda kurjaks ettekuulutuseks. Sageli tahavad inimesed teistele nii väga meeldida, et see hakkab mõjutama nende käitumist. Mõned muudavad oma käitumist nii palju, et meeldivad teistele veelgi vähem kui enne.

9. Teised ei hooli eriti sellest, mida sina neist arvad. Inimesed mõtlevad kõige rohkem iseendale. Kurb, kuid tõsi: inimene filtreerib maailma läbi oma ego, mis tähendab, et enamasti mõtleme me läbi «mina» või «minu». See tähendab, et kui su tegemised ei mõjuta otseselt kellegi teise elu, siis ilmselt ei mõtle teised üldse su peale nii palju, kui sa arvad.

10. Kõigile pole võimalik meele järgi olla. Pole võimalik vastata kõigi inimeste ootustele, seega pole mõtet end piinata. Oluline on see, et sa oleksid iseendale meele järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles