Viis otsust, mis aitavad elu õnnelikumaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui langetad tarku otsuseid ja kujundad teadlikult oma elu, siis juhivad sind su sügavaimad soovid ja suurimad unistused. Kui oled kunagi mõelnud, kuidas saaksid oma elu õnnelikumaks muuta, siis YourTango toob välja viis lihtsat otsust, mis aitavad seda teha.

1. Sinu elu on vaid sinu oma. Otsusta oma elu ümber sõnastada. Vaata üle oma eesmärgid ja unistused. Ära eelda, et see, mida sa eile tahtsid, on täna veel sinu jaoks kõige õigem valik. Kas su eesmärgid ja unistused on muutunud? Luba endal täna otsustada, milline võiks su elu olla.

2. Naudi oma tööd. Võta vastu otsus oma karjäärile uuenduskuur teha. Küsi endalt, kas oled õnnelik oma praegusel töökohal ja kas see töö on sulle piisavalt väljakutsuv. Kui vastused on eitavad, peaksid midagi muutma. Uuri, kas sul oleks praeguse tööandja juures võimalik oma tööülesandeid muuta. Kui tajud, et vajad värskendust, vaata tööturul veidike ringi. Kui jääd praegusele kohale, küsi palgatõusu või ametikõrgendust, kui tõesti tunned, et oled need välja teeninud.

3. Käi rahaga arukalt ümber. Kindlusta oma seljatagust majanduslikult. Maksa tagasi kõik võlad, koosta omale eelarve, kui palju sa iga kuu võid kulutada, investeeri raha targalt ja hoia oma majanduslikul olukorral silm peal. Paljud naised usaldavad finantsasjad meestele, kuid mehest lahku minnes võib sel juhul oodata ees ebameeldiv üllatus. Pea meeles, et rahaasjad tekitavad alati kõige rohkem stressi.

4. Miks sa siin oled? Otsusta oma elu tähenduslikuks muuta. Tee kindlaks, mis on sinu elu mõte või eesmärk, miks sa oled sündinud. Kui tead neid asju, siis on lihtsam kaotustest üle saada ja sul on tunduvalt lihtsam otsuseid langetada.

5. Jaga seda, mis sul on. Anneta raha või toeta mõnda ettevõtmist oma oskuste või annetega. Osale mõnes projektis vabatahtlikuna või tegele heategevusega. Uurimused on näidanud, et vabatahtlikku tööd tegevad inimesed on õnnelikumad ja tervemad kui need, kes vabatahtlikku tööd ei tee. Pea meeles, et heategevus saab alguse kodust, seega anna kõigepealt oma perele, sõpradele ja naabritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles