Kaheksa asja, mida mõistavad vaid poiste vanemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla sul pole veel lapsi, kuid ilmselt oled mõnikord mõelnud või üritanud ette kujutada, mis tunne oleks olla lapsevanem ja kuidas peaks lapsi kasvatama. Lapsevanemad võivad aga tunnistada, et see ettekujutus ei lähe kokku sellega, kuidas laste kasvatamine tegelikult käib.

Kuigi laste kasvatamine ei olene sellest, mis soost lapsed on, on tüdrukute ja poiste kasvatamine siiski veidike erinev. Huff Post toob välja mõned asjad, mida mõistavad ainult need lapsevanemad, kes kasvatavad poegi.

1. Poisid kingivad kõige paremaid kallistusi. Ja musisid. Kui poeg kallistab oma vanemat, siis teeb ta seda tavaliselt ilma igasuguse tagamõtteta. Väikeste poiste armastus on lihtne, nende maailmas pole selliste siiraste asjade taga ühtki õelat mõtet.

2. Peeretamine on naljakas. Vähemalt poisid arvavad, et mida valjem on peer, seda parem. Ja ka mida haisvam, seda parem. Ühel päeval võid märgata, et itsitad koos oma poegade ühe süütu peeru üle. 

3. Kõik kohad on pissiga koos. Tualeti põrand, seinad, vaip. Mõnikord ka vanni äär või vannitoa sein. Tuleb välja, et tualetipotti pissimine on palju raskem kui võib tunduda. 

4. Kõike on võimalik kasutada relvana. Sa võid üritada poegadele õpetada, et alati ei pea mängima püssidega, kuid sellest pole ilmselt suurt kasu. Nad leiavad kodusest majapidamisest meeletult asju, mida erinevate relvadena kasutada. 

5. Poistele meeldib teha füüsilisi asju. Nad ronivad mööblil, hüppavad ühe diivani pealt teisele, nad võivad teisi lapsi lüüa ilma igasuguse põhjuseta. Vendade süütu kallistus võib kiirelt muutuda maadlusvõistluseks. Poisid suhtlevad maailmaga nii. Ekspertide sõnul aitab see poistes kasvatada positiivseid suhteid ja intelligentsust. 

6. Poisid ei taha sõna kuulata. Poisse kasvatavad vanemad on sageli oma hääle ära karjunud, et lapsi korrale kutsuda, kuid sellest pole kasu. Aga see pole tegelikult poiste süü, et nad ei kuula sõna. Uurimused on näidanud, et poistel on sündides vähem tundlik kuulmine kui tüdrukutel ja kasvades muutub see vahe veel suuremaks. Tüdrukute kuulmine on tundlikum erinevate kõnemustrite suhtes, seetõttu kuulevad nad paremini, mis neile öeldakse. Poiste aju arendab seda oskust aeglasemalt. 

7. Riietel pole mingit tähtsust. Poistele rõivaste ostmine läheb tunduvalt kiiremini ja valutumalt kui tütarlaste riiete ostmine. Poisse eriti ei huvita, mis nende keha katab. Ja poisid kannavad oma riided sõna otseses mõttes ribadeks. Ole valmis ka selleks, et poissi kasvatades saab sinust erinevate plekkide eemaldamise meister.

8. Poisid armastavad tingimusteta. See on üks olulisemaid asju, mida poiste vanemad õpivad. Nimelt poisid armastavad tingimusteta. Nad armastavad kogu oma kehaga. Kui tütar võib jalgu trampida ja karjub, et sa pead ta üksi jätma, siis poeg lihtsalt armastab sind. Kui teismeline tütar on mossis ja väidab, et vihkab sind, siis poeg lihtsalt armastab sind. Nende armastus on vankumatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles