Linaseemned – tervislik lisand igale toidule

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tillukesi linaseemneid peetakse supertoiduks, sest neil on palju kasulikke omadusi, kiudaineid, antioksüdante ja toitaineid. Linaseemneid soovitatakse süüa näiteks siis, kui soovid kaalus alla võtta.

Linaseemned aitavad kaalu langetada, sest neis on vähe kaloreid. Samas on linaseemnetes ohtralt oomega-3-rasvhappeid, kirjutab healthmeup.com.

Päevas soovitatakse süüa 1-2 teelusikat linaseemneid. Neid võib tarbida tervetena, jahvatatult või hoopis õlina. Jahvatatud linaseemneid saab lisada erinevatele toitudele, et need paremini kõhtu täidaks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Linaseemnetes on ka palju kasulikku kolesterooli, mis vähendab südamehaiguste riski.

Linaseemned annavad kehale mikrotoitaineid, kiudaineid, mangaani ja vitamiini B1.

Linaseemneõli tarbimine aitab alandada vererõhku ja vähendab peavalusid. Uurimused on tõestanud, et linaseemned võivad aidata pidurdada ka vähirakkude arengut. Eriti tõhusalt võitlevad linaseemned eesnäärme- ja rinnavähi rakkudega.

Linaseemned on eriti kasulikud naistele. Need aitavad leevendada premenstruaalseid sümptomeid (ärritus, ebaregulaarne kuupuhastus, tsüstid, raske voolus jne). 

Eksperdid soovitavad aga rasedatel ja rinnaga imetavatel naistel linaseemnete tarbimist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles