Toekas roheline salat vinegrettkastmega

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toekas roheline salat vinegrettkastmega
Toekas roheline salat vinegrettkastmega Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Toekas roheline salat vinegrettkastmega

Kogus: neljale

  • 1 suurem peotäis minispinatit
  • 4 keskmist brokkoliõisikut, mis on harutatud väiksemateks õisikuteks
  • Väiksem peotäis rukola salatit
  • Väiksem peotäis lutserniidusid
  • Väiksem peotäis mungoaidusid
  • 3 cm kurki kuubikuteks lõigatuna
  • 1 spl kõrvitsaseemneid

Kaste:

  • 3 spl oliiviõli
  • 1 spl palsamiäädikat
  • ½ tl teralist sinepit
  • Värskelt jahvatatud must pipar

Säti salati komponendid taldrikule või kaussi ja vala üle kastmega. Ära sega komponente kastmega läbi kohe, vaid tee seda vahetult enne serveerimist, sest muidu salatid närtsivad.

Kogusest jätkub kahele, kui süüa iseseisva toidukorrana või neljale, kui serveerida pearoa lisandina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles