Kuidas rasedana reisil olles vedelikupuudust vältida?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toitumisspetsialist Inese Siksna räägib Emmede Klubis, et lapseootel naised ei tohiks unustada vedeliku tarbimist, sest piisavas koguses vee joomine on parim, mida oma lapse heaks teha.

Raseduse ajal vajab keha lisavedelikku, sest verd on rohkem, et kasvavat beebit toita. Piisavas koguses vedeliku tarbimine aitab ennetada kuseteede infektsioone, kõhukinnisust ja hemorroide.

Vedelikupuudus võib probleemiks tulla reisimisel, kus on ekstreemsed ilmastikuolud - troopiline kliima, kõrb või kõrged mäed. Ka siin on vajalik oma keha kuulata ja ära tunda märke, mis näitavad, et kehal on vedelikupuudus.

Esimene hoiatusmärk on janu. Lisaks muutub uriin tumedamaks, suu ja nina kuivemaks.

Iga päev peaks jooma vähemalt 6-8 klaasi vedelikku. Ka mahl käib selle alla, aga pea meeles, et mahl sisaldab palju suhkrut. Kui sa oled vee joomisest juba ära tüdinenud, võid sinna lisada veidi sidruni- või laimiviile või paar teelusikatäit mahla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles