Juhend tõlgendamaks, mida peegeldab käekiri inimese kohta

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meid kõiki õpetakse kirjutama üsna sarnaste meetoditega, ometi kujuneb igal inimesel ajapikku välja just talle ainuomane kirjastiil, mis lisaks kirjapandule räägib veel ka omaenese unikaalse loo ja aitab avada kirjutaja sisemaailma. 

Ainuüksi allkirjast on võimalik vägagi palju välja lugeda, kirjutab Sensa. Allkiri on meie kõige intiimsem kirjalik väljendus, seega saab selle abil heita kiire «röntgenpilgu» inimese isiksusele. Ja siin on väike juhend, kuidas seda teha:

1. Kui ees- või perekonnanime algustähed on märgatavalt suuremad kui ülejäänud tähed, oled sa tõenäoliselt üsnagi tundlik teiste inimeste arvamuse suhtes – nii kriitika kui komplimentide osas. Sinu jaoks on oluline see, millisena sa teistele näid, kuid samal ajal on sul raskusi ise omaenese väärtuse tunnetamisega. Mida suurem erinevus on algustähtede ja keskmiste tähtede suuruse vahel, seda jõulisem see joon on. Kui esitäht kerkib teistest oluliselt kõrgemale, viitab see sinu egole, ennekõike edevusele, kriitikatundlikkusele, kangekaelsusele ja võimalik, et ka alaväärsuskompleksile.

2. Kui tavatsed oma allkirja alla joonida, oled sa harjunud vaid enesele lootma ning seetõttu keeldud teiste abist või lihtsalt ei oska abi küsida.

3. Kui kasutad allkirjana vaid oma eesnime, on ka see märk sellest, et oled harjunud peamiselt vaid iseendale toetuma, kuid ennekõike näitab see sinu sõltumatust oma vanematest ja esiisadest – seda nii finantsilisel, psühholoogilisel kui ka energeetilisel tasandil. Võib olla, et oled pisut mässumeelne ja sulle käivad kodune kord ja reeglid närvidele.

4. Inimesed, kes kasutavad allkirjana vaid oma perekonnanime, on jällegi väga perekesksed, sõltudes pere energiatest (kas finantsiliselt, emotsionaalselt või muul moel) ja on sageli ka oma päritolu üle uhked. Nad kipuvad suheldes olema äärmiselt formaalsed ja seda ka oludes, mis eeldaksid vabamat lähenemist.

5. Kui lisad allkirjale kunstipäraseid täiendusi või kaunistad seda, võib see viidata sinu kunstilembusele ning üldisele ilu ja esteetika armastamisele, kuid samavõrra võib see ka olla märk sellest, et sa püüad äratada teiste tähelepanu ja pälvida nende heakskiitu.

6. Kui sinu allkiri koosneb vaid paarist kriipsust, oled sa väga lihtne või oled lihtsuse lausa üheks elu eesmärgiks seadnud. See ei tähenda, et oleksid mingilgi moel teistest vähem intelligentne, kuna sageli on just äärmiselt intelligentsed inimesed väga lihtsakoelised, kuna nad teavad, kuidas keskenduda vaid olulisele, ilma asju keeruliseks ajamata ning detailidesse sukeldumata.

7. Kui sinu allkiri on segane ja raskestiloetav või kui tähed selles kipuvad üksteisega kattuma, oled sa ilmselt äärmiselt keerukas persoon, kes kipub asju liiga suureks mõtlema ja suudab ka kõige lihtsama asja keerukaks ajada. Seetõttu on teistel raske sinuga koostööd teha või kompromisse saavutada. Segane käekiri võib viidata ka sihitule ja süsteemitule mõttetegevusele, mis võib olla põhjustatud traumaatilistest läbielamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles