Võimas laiekraani-vaade Tallinnale ja merele on üks põhjus, miks liftiga Swissoteli 30. korrusele Horisondi restorani tõusta. Aga mis peamine, toit… see on kui heade maitsete pidu suus.
Restoran Horisont pakub laiekraan-vaadet Tallinnale
On häid söögikohti, mis millegipärast esimese valikuna pähe ei turgata. Isegi siis mitte, kui koht on Eesti 50 parema restorani edetabelis neljandal kohal. Ehk on asi selles, et hotellist ei taipa kohalik lihtsalt kõrgema klassi söögitemplit otsida? Selgub, et asjata.
Äsja sisekujundusliku ja kokandusliku värskenduskuuri läbi teinud Horisondil pealinna kaksiktornides on peakokk Marko Sõmer, kes viimati lihvis oskusi kokanduskuulsuse Gordon Ramsay restoranis Iirimaal. Ja tema suitsupart või hirvefilee või tallekarree või mõru šokolaadikook on toidupubliku hulgas juba ohtralt kiitust teeninud.
Lift sahiseb pilvepiirile ja siis on valida, kas baar või restoran või mõlemad. Näiteks klaas vahuveini baaris, et end õhtusöögile häälestada. Või kergem eine, sest sealt saab sedagi – kiireks ärikohtumiseks või külalistele Tallinna näitamiseks väga mõnus. Härjasaba ravioolid (13 eurot), veiseliha tartar (14 eurot), päevajäätis (3 eurot) ja nii edasi.
Kel aga on pidulik põhjus valge linaga kaetud laua taha sööma minna ja kogu laudkond majas esimest korda, siis võtke kuuekäiguline maitsmismenüü (65 eurot), mis avaldab koka käekirjast kogu tõe. Selle kasuks otsustamegi – ja eriti jäävad meelde imeõhuke-hõrk neljakandiliseks vormitud suitsutatud pardifilee datli ja kohvi püreega ning küpsuselt ideaalne hirvefilee punase kapsa ja tummise šokolaadikastmega. Valge šokolaadi parfee passionimoosi ja maasikageeliga on sügavatele sügismaitsetele uhkeks lõpetuseks.
Ehkki pimedam ja nukram kui Helsingi või ammugi siis kauge Singapur, tekitab akendest avanev vaade õhtupimeduses linnale ja merelt peegelduvale tulede kumale peaaegu suurlinna tunde.
Üks pisiasi veel, mida meil enamikus restoranides ei kohta: kõigi roogade juures on tähed, mis märgistavad koostisaineid, mille talumatust inimestel kõige rohkem esineb.
Menüüst
Vutirind artišoki ja magusa sibulaga, 17 eurot
Parmesani polenta trühvliga, 17 eurot
Röstitud veisefilee selleri, tomati ja musta küüslauguga, 28 eurot