12 inimest, kes tuleks oma Facebooki sõprade seast eemaldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Facebook on juba 10 aastat olnud osake meie elust. Tõenäoliselt on enamik meist langenud Facebooki ohvriks ja teinud omale sinna konto ning hakanud (virtuaalseid) sõpru koguma. Kui paljude sõprade kohta saad öelda, et nad on tõesti su sõbrad? Või on pigem tegemist «sõpradega»?

Kui sa pole mõnda inimest vähemalt 5 aastat näinud ja te ei suhtle ka interneti vahendusel eriti, siis kas on mõtet teda oma Facebooki sõprade seas hoida? Sõprade eemaldamine on Facebookis õnneks suhteliselt lihtne, aga olgem ausad, kui me kõik hakkaks oma sõprade ringi seal koomale tõmbama, siis on tulemuseks see, et igal inimesel jääb alles maksimaalselt 20 sõpra, kirjutab Huff Post.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Seega tuleb hoolikalt läbi mõelda, keda võtta ja keda jätta. Selle tarbeks on Huff Post koostanud aga nimekirja sõpradest, kelle võib rahuliku südamega Facebookist eemaldada. 

1. Need, kelle puhul pead nimele klikkima, et aru saada, kellega on tegu. Võib-olla on mõni inimene abiellunud või oma nime vahetanud ja profiilipildiks pannud midagi ebamäärast, näiteks pildi koerast. Võib-olla saite Facebookis sõpradeks pärast seda, kui olite eelnevalt ööklubis tutvunud, kuid pärast pole kordagi suhelnud. Pole vahet, milline on põhjus, fakt on see, et sa ei tea seda inimest eriti, seega võid temast loobuda.

2. Su sõbranna eks. Miks ta ikka veel su sõprade seas on?

3. Su eksi sõbrad. Kas te suhtlete veel omavahel? Tõenäoliselt mitte.

4. Sinu esimene ühiselamu toanaaber. Arvata on, et teie teed läksid juba pärast esimest koos veedetud semestrit lahku, milleks teda ikka veel oma sõprade seas hoida?

5. Inimesed, kellega tutvusid oma vahetusüliõpilase aasta jooksul, kuid kellega sa pole pärast enam suhelnud. 

6. Klassiõde, kes jäi keskkooli lõpus rasedaks ja kes on sind oma rasedusega läbi sotsiaalmeedia korralikult kursis hoidnud. Kas sulle ei tundu, et sa tead ehk liiga palju isiklikke asju selle inimese kohta?

7. Inimene, keda sa vaevu tunned ja kes alati viriseb Facebookis millegi üle. Olgu teemaks poliitika, vanemapuhkus, koolivaheajad vms, sel inimesel on kõige kohta oma arvamus ja ta tahab seda alati teistega jagada.

8. Sinu endise parima sõbranna ema. 

9. See kutt, kellega sul oli aastaid tagasi üheöösuhe. Kas sa tõesti pidid ta oma sõbraks lisama?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

10. Endised laagrikaaslased, kellega sa pole pärast algkooli suhelnud. Samasse kategooriasse võib lisada veel endised lasteaiakaaslased või näiteks inimesed, keda tead oma lapse lasteaia kaudu. Ainuke probleem on selles, et su laps lõpetas lasteaia juba viis aastat tagasi. 

11. Inimesed, kellega olid kunagi koos praktikal, kuid kes ei tööta enam sinuga samas valdkonnas. On arusaadav, et tahad kontakti hoida inimestega, kes võivad sulle kunagi kuidagi kasuks olla, aga kui nad on valdkonda vahetanud või teie suhted pole enam niivõrd soojad, siis võid ta oma sõprade seast maha võtta.

12. Sõber, kes üritab «end leida» ehk ta uitab mööda Euroopat ringi. Sa ju ei taha, et keegi sulle oma vabadust pidevalt nina alla hõõrub, kui sina pead kuskil kontoris istuma ega saa omale lubada reisimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles