Kuus selget märki, et oled täpselt õiges suhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kõrval on palju lahkuminejaid, võib see enda suhtekindluse kõikuma lüüa. Kuidas saada aru, et suhe toimib ja tuleviku pärast pole vaja karta? 

Paljud usuvad, et me ei valigi omale partnerit, sest selle otsuse teeb meie eest saatus. Olgu selle uskumusega, kuidas on, kuid sellest palju olulisem on teada, et suhe on õige ja hea, kirjutab powerofpositivity.com.

Te suhtlete omavahel avatult, lahkelt ja ausalt. Tead, et suhe on õige, kui pöördute teineteise poole suuremalt jaolt heatahtlike ja armastavate sõnadega. Loomulikult on suhtes tõuse ja mõõnu, aga heaks näitajaks võib pidada seda, kui heatahtlik suhtlemine on järjepidev.

Peale heatahtlikkuse on oluline, et suhtes saaks olla teineteisega ALATI aus, ilma et peaks kartma hukkamõistu või kriitikat. Kui sa tunned, et ei saa alati avatult suhelda, on midagi valesti. Samuti pead olema ise valmis oma kallimat ära kuulama ja üritama teda mõista, kui ta millestki puhtsüdamlikult räägib. Aga inimesed pole täiuslikud ja kui ta peaks väikese valega vahele jääma, pole tarvis teda kohe asju pakkima saata. Anna talle andeks ja julgusta teda alati ausaks jääma. Avatud suhtlus on hea suhte nurgakivi.

Te mõlemad teate hästi, mil viisil tunneb teine end armastatuna. Kõigil on omad eelistused, kuidas armastust vastu võtta. Õiges suhtes mõistavad mõlemad partnerid teineteise vajadusi ja tahavad nende eest parimal moel hoolt kanda. Kes soovib hommikukohvi voodisse; kes tahab, et teda ootaks kodus soe toit; kes ootab, et aastapäeval kahekesi looduse rüppe kaduda – õige partner teab täpselt, kuidas oma kallimale head meelt valmistada.

Sellise arusaamiseni jõutakse läbi omavahelise suhtluse. Sa ei saa eeldada, et kallim on mõtetelugeja. Teineteist tundma õppides pannakse need teadmised kõrva taha, et saaks armastatud inimesele oma tundeid näidata.

Te hoiate oma tülid vaka all. Tülisid tuleb ette igas suhtes. Te võite teineteisega ideaalselt klappida, aga kõiges ei saa te ometigi ühel meelel olla. Erimeelsused on täiesti normaalsed ja väike annus tülitsemist kulub suhtele ära, et enda vastu ausaks jääda ja enda eest seista. Igal juhul on parem enda arvamus välja öelda ja tülli minna, kui end alla suruda ja vaikida.

Erimeelsuste puhul on aga oluline partnerit kuulata end kaitsmata ja teda solvamata. Lisaks peaksid tülid jääma teie vahele, teiste segamine enda suhte arusaamatustesse on lapsik ja sobimatu. Heas suhtes arutatakse konflikti põhjus ausalt läbi ja kui vaja, siis lepitakse erinevale arvamusele jäämisega. Loomulikult võib oma muret kurta usaldusväärsele inimesele, kuid ära kisu kedagi teist oma suhteprobleemidesse.

Su lähedased sõbrad ja pereliikmed kiidavad partneri heaks. Lähedased tunnevad sind kohati pareminigi kui sa ise ja märkavad asju, mida sa värskelt armununa ei pruugi märgata. Armumine on lihtne ja sageli kaob koos sellega kaine mõtlemine. Ära lase oluliste inimeste arvamusel mööda külgi maha voolata. Suurepärane, kui nad kiidavad su kallima heaks. Kui ei, peaksid uurima, miks nii.

Võid ju trotslikult mõelda, et nende arvamus pole oluline, aga tegelikult on ikka küll. See ei tähenda, et peaksid nende sõnade järgi käituma, mõne arvamuse taga võib olla mõni isiklik ajend, aga oluline on nende arvamuse tõesuse peale mõelda.

Te olete mõistlikult palju koos (ja ka eraldi). Värskelt armununa tekib tahtmine kogu aeg koos olla, igal võimalikul hetkel. Eraldi olemise aeg aitab aga suhte väärtust hästi mõista. Pärast on kokku saamine väga võimas ja eriline tunne, mida muidu ei saaks kogeda.

Pealegi on väga oluline tegeleda eraldi ka nende asjadega, mis kaaslasele huvi ei paku. Suhtes ei tohi iseennast ära kaotada. Piire kombates õpid hoidma õiget tasakaalu, sest see on igas suhtes erinev.

Teise õnnelikuks tegemine on endast olulisem. Õiges suhtes on oluline ise õnnelik olla, aga ka teise rõõmsaks tegemises ei ole midagi halba.

See ei tähenda kallima teenindamist ja enda vajaduste hülgamist, vaid teisele heameele valmistamist, et ta tunneks end armastatu ja hoituna. Õige partner oskab seda hinnata ja vastab samaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles