Seitse asja, mida ei peaks suhtes kunagi taluma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled suhtes, siis ära lase armastusel end pimestada. Teatud asju ei peaks suhtes olles taluma, hoolimata sellest, kui hea ja armastav partner sul on. Samas tuleb tõdeda, et inimesed on keerulised olendid ja isegi, kui me saame kaine mõistusega aru, et peaksime minema kõndima, pole seda alati lihtne teha.

Suhtes tuleks endale aeg-ajalt meelde tuletada, et sa oled paljugi väärt ning sa ei pea taluma asju, mis sulle vaimselt või füüsiliselt haiget teevad. Allwomenstalk pani kirja seitse olulist asja, mida ei peaks suhtes kunagi taluma.

1. Petmine

Petmist ei peaks taluma mitmel põhjusel. Esiteks, kui partner petab, siis sa ei saa kunagi kindel olla, et tal pole mõnda sugulisel teel levivat haigust, mis võib sinu tervist ohustada. Teiseks, petmine lõhub teievahelise usalduse, kuid usaldus on iga tugeva suhte tähtis nurgakivi. Kui sa tunned, et tahad proovida suhet parandada hoolimata sellest, et partner on sind petnud, siis see on aktsepteeritav vaid juhul, kui partner on oma kõrvalsuhte lõpetanud. Ära kunagi talu seda, kui keegi sind meelega petab. 

2. Valetamine

Valetamist ei pea samuti taluma. Mõni väike valge vale ei tee ju palju liiga, aga kui partner valetab sulle pidevalt ja tähtsate asjade kohta, siis on aeg mõelda, kas teie suhe on päästmist väärt või mitte.

3. Ootamatud vihapursked

Viha on normaalne emotsioon. Igaüks meist võib aeg-ajalt viha tunda, aga kui su partner kipub pidevalt ja järsku vihastama, siis see on hoopis teine lugu. Kui ta lööb näiteks rusikaga vastu seina, elab oma viha sinu peal välja, ähvardab sind või lõhub asju, siis ta ei väljenda oma tundeid normaalsel moel ja sina ei peaks seda taluma. Palu tal abi otsida või kõnni minema.

4. Füüsiline või seksuaalne kuritarvitamine

Armusuhtes ei peaks kumbki partner taluma kuritarvitamist ega vägivalda. Kahjuks ei oska paljud inimesed märgata koduvägivalla märke. Kõige olulisem on mõista, et hoolimata kõigest, pole keegi kuritarvitamist ära teeninud. Kui partner peksab, lööb või vägistab sind, ürita sellest olukorrast võimalikult kiiresti välja pääseda. Seda on lihtsam öelda, kui teha, kuid saa aru, et kõik mehed pole sellised ja sa pole sellist kohtlemist ära teeninud.

5. Vaimne vägivald

Vaimset vägivalda on sageli raskem tuvastada kui füüsilist vägivalda. Kui partner kipub manipuleerima, ähvardama, kritiseerima või tekitab sinus tunde, et sa ei saa end temaga koos turvaliselt tunda, siis tegemist on kahtlemata vaimse vägivallaga. Ära talu seda. 

6. Lastele viga tegemine

Kui märkad, et partner ohustab mingil moel teie lapsi, siis tasuks see suhe kiiremas korras lõpetada. Pole vahet, kas mees on nende laste isa või mitte, ta peaks austama nii neid kui ka teie lapsi. Kui lapsed tunnistavad sulle, et partner on neid ebasobivalt puudutanud, füüsiliselt haiget teinud vms, aja ta oma elust minema. Ära kunagi talu seda, et partner teeb lastele liiga.

7. Lugupidamatus

Kui partner ei austa sinu keha, mõtteid, tundeid vms, leia enda kõrvale keegi teine. Keegi, kes armastab sind sellisena, nagu sa oled ja kes ei tee sulle liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles