Kaheksa imelist asja, mida ei saa osta raha eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parimad asjad elus on need, mida raha eest pole võimalik osta. Kui sul pole piisavalt raha, siis võib poes hindu vaadates tuju kiiresti langeda, kuid oluline on olla tänulik nende asjade eest, mis on sul olemas ja mitte lasta pisiasjadel end häirida. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Allwomenstalk pani kirja üheksa imelist asja elus, mida pole võimalik raha eest osta.

Armastus. Armastus on üks olulisemaid asju meie elus, kuid seda ei saa raha eest. See on sageli kõige parem, tugevam ja ka hirmutavam emotsioon, mis võib meid haarata. Armastust eksisteerib erinevaid vorme, kuid ühtki neist ei saa raha eest.

Aeg. Öeldakse, et aeg on raha. Reaalsuses võib aeg olla aga tunduvalt väärtuslikum kui raha. Kõige parem asi, mida me saame teistele kinkida, on oma aeg, olgu tegemist lähedase inimese või mõne võõraga, kes vajab abi.

Tervis. Vastab tõele, et su rahakoti suurus määrab selle, kui kvaliteetset tervishoidu sa saad omale lubada, kuid ükski rahasumma ei suuda tagada head tervist. Tervist pole võimalik raha eest osta ja kahjuks hakkame me oma tervise pärast muretsema alles siis, kui on juba liiga hilja. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Stiil. Leidub inimesi, kel on palju raha, kuid kel pole üldse stiili. Samas on palju neid, kelle majanduslikud võimalused on piiratud, kuid kes oskavad seejuures väga stiilsed olla. Raha eest võid ju osta ilusaid rõivaid ja kalleid ehteid, kuid raha ei osta sulle kunagi häid kombeid või stiilitunnet.

Andekus. Tõelist andekust ei saa osta. Raha võib aidata andekust edasi arendada, kuid raha eest pole võimalik muuta andekaks inimest, kes pole mingil alal silmapaistev. Õpi oma andeid hindama, need on tõeliselt väärtuslikud.

Rahulolu. Üks asi, mida raha eest osta ei saa, on tõeline rahulolutunne. Rahulolu võib tekitada ka kõige väiksem asi: kellegi aitamine, trenni tegemine või mõne eesmärgi saavutamine. Rahulolu pole võimalik osta, seda saab kogeda vaid läbi tegude.

Päiksetõus ja -loojang. Pole midagi ilusamat, kui kaunis päikesetõus või rikkalike värvidega päikeseloojang. Neid ei saa keegi raha eest tellida.

Naer. Naermine tekitab hea tunde ja parandab tuju. Sel võib olla positiivne mõju veel mitu päeva hiljem, kui meenutad neid asju, mis sind naerma ajasid. See on tasuta viis oma meeleolu parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles