Trennijärgsed apsakad, mis võivad põhjustada kaalutõusu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teed üsna regulaarselt trenni, aga tulemusi pole ikka näha. Võib olla, et üks neist trennijärgsetest harjumustest nullib kogu su vaeva.

  1. Premeerid end liiga lahkelt. Kui trenn on läbi ja higi maha pestud, kosutad end kreemikoogiga, mille järgi ammu isutas. Mõnikord peabki oma isudele järgi andma, kuid mitte iga kord. Trenn ei õigusta ülesöömist. Kui sul on kindel eesmärk, siis ei ole ju mõtet pärast 300 kilokalori maharapsimist kaks korda sama palju uuesti sisse süüa, noomib Popsugar.
  2. Sa ei venita. Paljudele tundub, et lihaste lõdvestamine ja venitamine on mõttetu, kuid tegelikult suureneb nii vigastuste oht. Viga saanuna ei saa sa tükk aega trenni teha ja kaal jääb seisma.
  3. Taastumiseks jood spordijooki. Suhkrurikkad spordijoogid kuluvad ära neile, kes on teinud väga rasket trenni, kergema treeningu puhul pole neid lisakaloreid vaja. Spordijooki või kookosvett tasub juua siis, kui teed trenni väga kuuma ilmaga või kui see kestab kauem kui tund aega.
  4. Otsid vabandusi ja õigustad end möödunud trenniga. Esmaspäevane treening oli nii raske ja tundub, et taastumiseks kulub oma nädal aega, mistõttu jätad treeningute vahele pikad vahed. Kui tahad kaalu langetada, pole see kõige parem mõte. Pane tähele, et teeksid nädalas vähemalt 300 minutit jõulist trenni, et kaal langeks stabiilselt.
  5. Ootad söömisega liiga kaua. Pärast trenni peab sööma, et lihased saaksid taastuda. Trennijärgses vahepalas võiks olla nii süsivesikuid kui valke.
  6. Sa ei pane kohe järgmist trenni paika. Kui tahad kaalust alla võtta, on väga oluline teha trenni järjepidevalt. Kui vahed jäävad pikemaks ja treeningute sagedus on ebaühtlane, on tulemusi raskem saavutada.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles